Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Veniturile persoanelor fizice, declarate până la 26 mai

Termenul pentru depunerea declarațiilor anuale de venit pentru persoanele fizice se prelungește cu o zi până luni, 26 mai, în condițiile în care termenul prevăzut în Codul Fiscal - 25 mai - cade într-o zi nelucrătoare (duminică).

Până la data menționată persoanele fizice care obțin venituri supuse declarării trebuie să depună declarațiile anuale privind veniturile realizate pe anul anterior (formular 200 pentru venituri realizate în România, respectiv formular 201 pentru venituri realizate din străinătate), iar persoanele fizice care obțin venituri din activități independente, care în anul anterior au realizat pierderi/ care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal/ cele care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal anterior, trebuie să depună odată cu declarația privind venitul realizat și declarația privind venitul estimat/ norma de venit (formular 220 pentru cei care desfășoară activitate individual, respectiv formular 223 pentru asocieri).

De asemenea, persoanele fizice care obțin venituri din activități agricole trebuie să depună declarația 221 pentru anul în curs, iar persoanele fizice care au realizat în anul 2013 venituri din salarii și asimilate salariilor pot depune formularul 230 'Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual și deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ'.

Suma de 2% poate fi direcționată către o singură entitate nonprofit sau unitate de cult (pe formular se completează obligatoriu denumirea, codul fiscal și contul IBAN al entității). Salariații pot deduce din veniturile impozabile din salarii, obținute la funcția de bază, cheltuielile efectuate între 1 ianuarie 2013 — 5 august 2013 (data abrogării din Codul fiscal) pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.

Până în data de 30 mai, persoanele juridice (societățile comerciale, societățile/ companiile naționale, regiile autonome, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, subunitățile fără personalitate juridică din România care aparțin unor persoane juridice cu sediul în străinătate) au obligația depunerii situațiilor financiare anuale aferente anului încheiat, iar entitățile care au optat pentru un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic, precum și subunitățile deschise în România de societăți rezidente în state aparținând Spațiului Economic European trebuie să depună raportarea contabilă anuală la 31 decembrie a anului anterior. (A.P.)

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: