Verdict crunt pentru Simona Halep: patru ani pentru dopaj!

Simona Halep și-a aflat marți pedeapsa în cazul de dopaj în care este implicată. Românca a primit o suspendare uriașă, de patru ani, anunțul șocând lumea tenisului mondial.  

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani, a anunțat Agenția Internațională de Integritate în Tenis. Românca a ispășit deja un an din această pedeapsă, având în vedere că Simona Halep este suspendată provizoriu din luna octombrie a anului 2022.

Decizia nu este una definitivă iar Simona Halep poate face apel la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv), în termen de 21 de zile.

 „ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep”, se arată în comunicatul emis de către ITIA.

După US Open 2022, unde românca a efectuat testarea antidoping, Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, substanță aflată pe lista celor interzise.

Vizualizări: 472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: