Verdict după anchetă: S-a procedat bine în cazul copilului "cusut ca pe un ciorap"

Personalul medical nu a greșit cu nimic! Este concluzia la care a ajuns o comisie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care a analizat modul cum și-a făcut treaba o echipă a Unității de Primiri Urgențe în cazul unui băiețel ce a avut nevoie de îngrijiri medicale. Asta în condițiile în care tatăl a postat pe rețelele de socializare fotografii cu rana copilului, cusută „ca pe un ciorap” și a afirmat că a fost nevoie să-și ducă micuțul la un spital din Capitală după câteva zile în care a urmat recomadările medicilor târgujieni, dar starea copilului nu se îmbunătățea.

Conducerea spitalului susține, printr-un comunicat de presă, că „Puncte de vedere legate de situația prezentată în articolul din cotidianul Pandurul au oferit toți angajații Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu care au fost de serviciu pe tura când la UPU s-a prezentat pacientul”, iar concluzia a fost că actul medical s-a efectuat ca la carte. Deși tatăl susține că medicul nu i-a acordat îngrijiri medicale copilului, în fața comisiei care a investigat cazul, doctorul a afirmat contrariul.

 „Am fost de serviciu în data de 13.07.2022 și i-am acordat asistență medicală pacientului V.C.M. S-a prezentat în UPU la 20:45, a fost examinat de către mine și evaluat. În urma examinării, am constatat că pacientul are nevoie de toaletă, sutură și pansament, deoarece acesta prezenta mai multe plăgi (faciale și braț stâng). Am solicitat ajutorul asistentului medical pentru pregătirea materialelor și ajutorul la toaleta și sutura plăgilor. Am solicitat ajutorul infirmierei pentru a ne ajuta la îndepărtarea cearceafului de pe pat. După ce plăgile au fost curățate, toaletate, suturate și pansate, i-am efectuat pacientului investigații radiologice. După efectuarea acestora, i-am făcut recomandări la externarea din Serviciul UPU - tratament la domiciliu cu antibiotic, antialgic, antinflamator, respectiv toaletă, pansament, monitorizarea plăgii prin medicul de familie sau la medicul chirurg din policlinică”.


Tatăl copilului a povestit într-o postare pe Facebook experiența de la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Copilul de 13 ani s-a lovit, a mers la Urgențe, l-au cusut, iar rana s-a infectat. În final, copilul a ajuns la un spital din București.

”Copilul meu a căzut si s-a tăiat într-o bordură așezată "bine" in ciment..(acum s-a pus pământ). Ajungem la spital, l-au curățat cum au știut, l-au bandajat, i-au pus mana agățată de gât, i-au făcut radiografie si gata, totul bine. Asistentul și doamna asistentă, că doctorul sigur avea si el treaba..

După 2 zile, administrându-i antibiotic, copilul face febră, mâna roșie! Sunăm un domn doctor și ne spune.."că-i normal să facă febra si după 7 zile si că arată bine rana! Noi l-am crezut pe doctor că doar el a învățat carte...și mâna se tot înroșea, copilul făcea febra si nu știam ce să facem! După 3 zile ne-am întors la urgență, primul doctor a fost depășit de situație, l-a chemat pe “șeful lui" spunându-mi că ”mda, nu arată prea bine, mâine îi facem totală si vedem ce e aci”. Eu le-am spus ca "aci" este ce au lăsat asistenta si asistentul care l-au curățat și cusut ca pe un ciorap.  Nu este normal să facă experimente pe un copil de 13 ani un asistent si o asistentă "testându-și abilitățile de croitor" și doctorul de gardă să fie indiferent! Pe scurt..n-au curățat bine zona și copilul a făcut o mare infecție”, a scris Dragoș Voinea. 

Galerie foto



Vizualizări: 4,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: