Verificări la sute de firme din Gorj și în mijloacele de transport

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului Gorj, au fost desfășurate 10 acţiuni de verificare în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 244 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.300 de persoane, 205 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 271 de autovehicule/ mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement, transmite IPJ Gorj.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 191 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.720 de lei, din care 165 de sancțiuni, în valoare de 8.000 de lei, au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar restul au fost aplicate la alte acte normative în context COVID-19.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, mai menționează sursa citată.

Vizualizări: 1,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: