Asfalt proaspăt, spart și peticit din nou. Șoferii, exasperați!

Zeci de șoferi din Târgu Jiu au ajuns la capătul răbdării. De mai bine de o lună, strada Unirii din municipiu este într-un continuu șantier. Drumul a fost asfaltat, dar asfaltul proaspăt turnat a fost spart din nou ca să fie pus iarăși asfalt în jurul gurilor de canal. În tot acest timp, șoferii care locuiesc în zona centrală găsesc cu greu un loc de parcare pentru că muncitorii îi anunță în fiecare zi că nu au voie să lase mașinile nici în parcarea din zona Parcului Tudor Vladimirescu, nici în stradă.

Lucrările de modernizare a străzii Unirii au început în urmă cu mai bine de o lună. Zile în șir strada era închisă în fiecare dimineață până după-amiaza, dar asfaltarea a mers greu ca șoferii să mai aibă apoi parte de încă o surpriză.

După ce s-a turnat covorul asfaltic, proprietarii mașinilor din zona centrală au fost anunțați că, în continuare, nu au voie să parcheze autoturismele nici în parcare, nici pe marginea drumului pentru că lucrările nu s-au terminat. A urmat etapa a doua. S-a spart asfaltul din nou în jurul gurilor de canal peste care a fost turnat asfalt. Următorul pas: se toarnă iarăși asfalt în aceste porțiuni, în jurul gurilor de canalizare.

Așa s-a ajuns în situația ca nici în prezent strada să nu fie reabilitată complet, iar șoferii sunt anunțați în fiecare dimineață că trebuie să mute mașinile. „Unde să duc mașina? Să o iau în apartament? În parcarea de lângă Tudor mai pot lăsa mașina doar noaptea, că mereu mă trezesc cu anunțul în geam: se fac lucrări, nu parcați, că vă dăm amendă! Întreb și eu: Unde să le parcăm? O lună întreagă nu au fost în stare să asfalteze cum trebuie o amărâtă de stradă”, a spus, revoltat, un șofer din Târgu Jiu.

„Când am văzut asfaltul turnat și că a fost dat drumul la circulație, chiar m-am bucurat, am crezut că s-a terminat. Nu ai cum să tărăgănezi atât lucrurile. Vorbim de o singură stradă tocmai în centrul orașului. Au turnat asfalt și acum au spart din nou că turnaseră peste gurile de canal. Au lăsat doar câte o gaură mică să își dea seama unde e gura de canal ca să revină și să decupeze asfaltul. Nu puteau să asfalteze de la început așa, în jurul capacelor de la canalizare?”, s-a întrebat un alt târgujian.

Unul dintre reprezentanții echipei de muncitori le-a transmis șoferilor că, în această săptămână, strada va fi gata. „A fost destul de greu și pentru noi să înaintăm pentru că au fost multe mașini parcate pe drum. Am lăsat anunțuri să nu parcheze, dar oamenii nu au înțeles. Acum gurile de canal trebuie ridicate la cotă”, a explicat acesta unui șofer.

Galerie foto



Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: