Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Vești despre copilul devenit deținut politic acum 25 de ani

Un copil - dat dispărut în urmă cu 25 de ani după ce a fost ales de către Dalai Lama drept unul dintre liderii budişti tibetani - a devenit un adult care duce o ”viaţă normală” şi şi-a obţinut diploma universitară, a anunţat marţi Beijingul, în urma unor îndemnuri ale Statelor Unite de a dezvălui locul în care se află, relatează AFP.

Laureat al Premiului Nobel petru Pace, exilat în India şi oaia neagră a Chinei, Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, l-a declarat în mai 1995 pe Gedhun Choekyi Nyima reîncarnarea lui Panchen Lama - numărul doi în ierarhia budistă tibetană.

Arestat trei zile mai târziu, băiatul - la acea vreme în vârstă de şase ani - nu a mai fost văzut de atunci, ceea ce l-a transformat în cel mai tânăr deţinut politic din lume, potrivit asociaţiilor de apărarea drepturilor omului.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a cerut luni Chinei să dezvăluie ”imediat” locul în care se află acesta.

”Budiştii tibetani, la fel ca membrii tuturor comunităţilor de credincioşi, trebuie să poată să-şi aleagă, educe şi venereze liderii religioşi potrivit tradiţiilor lor şi fără amestecul Guvernului”, a insitat şeful diplomaţiei americane într-un comunicat.

Ministerul chinez de Externe anunţă într-un comunicat că Gedhun Choekyi Nyima a urmat ”educaţia naţională obligatorie”, după care a intrat la universitate, iar nici el şi nici familia  sa ”nu doresc ca străinii să intervină în viaţa lor normală”.

”El a început să muncească”, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lidjian.

Zhao a avertizat Statele Unite împotriva ”folosirii afacerilor tibetane în vederea unui amestec în afacerile interne ale Chinei”.

Beijingul şi-a numit propriul Panchen Lama - care a apărut rareori în public, în mod programat -, în pofida faptului că numeroşi tibetani nu-l recunosc.

Guvernul chinez - în mod oficial ateu - a anunţat că ar putea numi un succesor al lui Dalai Lama, în prezent în vârstă de 84 de ani.

Liderul spiritual al Tibetului de 80 de ani, el a deţinut această funcţie mereu în exil, sub atacurile constante ale Chinei, şi rămâne în prezent faţa universal recunoscută a autonomiei Tibetului, devenit o provincie chineză din 1951.

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: