Protestul românilor plecați la cules de sparanghel

Aproximativ 50 de muncitori sezonieri care lucrează la recoltarea sparanghelului în Germania au protestat faţă de condiţiile de muncă şi de cazare. Poliţia a comunicat că demonstraţia lucrătorilor s-a desfăşurat paşnic.

Muncitorii au reclamat existenţa unor condiţii igienice precare din containere şi din grupurile sanitare. Barăcile se află în imediata propiere a unei staţii de epurare şi a unei linii ferate, iar în afara lor se află maldăre de gunoi şi dărâmături. 

Potrivit relatărilor din presa locală 240 de muncitori sezonieri sunt cazaţi în condiţii inadecvate, fiind 4-5 oameni în fiecare încăpere.

Sindicatul a anunţat protestul de luni, iar reprezentantul sindical a reproşat angajatorului că nu a plătit deloc sau doar parţial salariile, anunţându-i pe muncitori că până marţi vor trebui să părăsească locul.

După cum a afirmat sindicalistul, “aceşti oameni au fost aduşi aici din România în pofida epidemiei de coronavirus şi a insolvenţei ca să recolteze sparanghel şi căpşuni. Iar acum nu li se dau nici salariile promise şi sunt ameninţaţi să rămână fără loc de cazare.”

Protestele au început vineri și sunt reluate zilnic.

Vizualizări: 1,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: