Vezi cine sunt judecătorii care fac parte din BEJ

Tribunalul Gorj a extras vineri membrii Biroului Electoral Județean, constituit cu ocazia alegerilor parlamentare din decembrie. Extragerea electronică a avut loc în prezenţa reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, dar și a altor judecători. Judecătorii extrași vineri au mai făcut parte din birourile electorale județene și cu ocazia altor alegeri.

Gheorghița Eftenoiu, Florentina Doina Săvulescu și Gheorghe Constantinescu sunt cei trei judecători care au constituit încă de vineri Biroul Electoral Județean. Primii doi judecători sunt la secţia Comercial, iar Gheorghe Constantinescu judecă la secţia Penală.
Potrivit reprezentanţilor Tribunalului, președintele BEJ va fi stabilit dintre cei trei judecători în urma unei înțelegeri între ei. ”Biroul Electoral Județean s-a constituit vineri, 30 septembrie 2016. Preşedintele BEJ se alege dintre cei trei membri judecători ai BEJ printr-o înţelegere a dumnealor. Este o procedură care din momentul constituirii nu mai are legătură cu activitatea Tribunalului Gorj”, a spus Cristina Celea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj.
Tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor secțiilor de votare va avea loc peste o lună. Începând cu acest alegeri, membrii Biroului Electoral Județean, dar și ai secțiilor de votare vor primi indemnizații mai mari pentru munca prestată. Astfel, prin Hotărârea de Guvern Nr. 637, publicată în Monitorul Oficial, se majorează indemnizația președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare de la 85 de lei la 150 de lei/zi, dar nu mai mult de 5 zile. De asemenea, și operatorul de calculator, ce va fi arondat biroului electoral, va primi o indemnizație de 150 de lei.

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: