Viața în cel mai mic oraș din Gorj. "Stăm la oraș cu numele!"

Prea mici și prea ca „la țară” să fie orașe. Multe așezări urbane de la noi au condiții ca la sate și o populație care scade cu fiecare an. Ultimul recensământ arată că orașul Țicleni este cel mai mic din județul Gorj. Mai numără circa patru mii de locuitori. 

Ca o comparație, sunt comune mai mari decât orașul Țicleni. Cea mai mare comună este Bălești și are aproape de două ori mai mulți locuitori decât orașul Ticleni. 

Localnicii din Țicleni spun că se simt orășeni doar când se uită în buletine. În rest: "Cum să ne simțim la oraș dacă nu e canalizare peste tot, dacă avem mizerie în șanțuri, pe străzi?", a spus un localnic. "Nu prea e viață de oraș aici. E oraș cu numele. S-a vehiculat acum câțiva ani că ar redeveni comună, cum ar trebui și cum ar fi corect, dar nu s-a mai auzit nimic. La noi, doar taxele sunt ca la oraș", a spus un alt localnic. 

Cele patru blocurile ridicate când zona era căutată de oameni de peste tot care voiau să lucreze în industria petrolului se golesc. "Copiii ne pleacă în afară. Aici mai sunt câteva locuri de muncă, la petrol. În rest, nu au ce să facă. Nici la Târgu Jiu nu sunt locuri de muncă să meargă acolo și n-au decât să plece în afară. Cred că și ăstia patru mii câți au zis că mai suntem, în realitate, nu suntem atâția. Sunt apartamente goale, case părăsite, tineret plecat. Peste tot se depopulează, nu doar la noi. Trăim vremuri grele", a mărturisit un alt bărbat din Țicleni.

Vizualizări: 17,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: