Vicepremierul Paul Stănescu vine în Gorj

Vicepremierul Paul Stănescu va veni în Gorj după Paşte. Este anunţul lansat de senatorul Florin Cârciumaru. Vor fi discuţii legate de proiectele prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), dar şi despre banii pentru primării. Multe unităţi administrativ teritoriale au ajuns deja la fundul sacului după ce au mărit salariile şi au scăzut anumite taxe şi impozite.

„Am participat la întâlniri cu reprezentanţii din asociaţia comunelor, a oraşelor, a Consiliilor Judeţene. Sunt nemulţumiri la nivel de ţară. Oamenii au primit asigurări de la miniştri că problemele se vor rezolva. Până la urmă, totul stă în mâna primarului. Dacă se observă că nu avem seriozitate, prin tratarea legii salarizării, cele două ministere vor da şi alte pârghii prin care să-i oblige să ţină cont de salarizare, dar şi de investiţii. După Paşti, îl vom avea pe domnul vicepremier Stănescu la Târgu Jiu, la o întâlnire cu primarii, să le explice ce se va întâmpla cu primăriile din punctul de vedere al finanţării şi vor discuta şi despre proiectele prin PNDL”, a spus Florin Cârciumaru, la Radio Infinit.

Deja, mulţi primari se plâng că vor rămâne fără bani de salarii ori utilităţi la jumătate anului. Edilii au majorat salariile chiar dacă bugetul nu le permitea, iar acum stau cu speranţa că vor primi alte fonduri la următoarele rectificări bugetare. „Sunt curios cum se va încheia această bulibăşeală. Banii trebuie să vină de undeva. Te împrumuţi la bancă şi de unde îi dai înapoi? Nu poţi să dai banii înapoi ce faci? Bagi localitatea în insolvenţă? O să ajungem ca în 2010, când va veni cineva de sacrificiu şi va începe să taie”, este teama primarului din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru.

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: