Rețetă festivă de tiramisu, fără coacere

Pe masa de sărbătoare este potrivit un delicios tiramisu cu mascarpone, o rețetă rapidă și ușor de preparat. Cremos, fin și bogat în arome, acest desert îi surprinde de fiecare dată pe cei dragi cu savoarea sa inconfundabilă.

Acest tiramisu festiv îl poți prepara foarte ușor astfel încât întreaga familie să se bucure de un gust cu totul special.

Tiramisu cu cremă catifelată de mascarpone, ricotta, pișcoturi și ganache de ciocolată este prăjitura perfectă pentru orice ocazie specială. Gustul de cafea se împletește minunat cu brânza pufoasă, pișcoturile însiropate și crema de ciocolată, astfel încât răsfățul este mai spectaculos decât ți-ai putea imagina. Iar ciocolata și coaja de clementină rasă deasupra vin să completeze acest deliciu la final.

Pentru a-i conferi mai multă savoare prăjiturii tiramisu cu mascarpone, se însiropează pișcoturile atât cu cafea, cât și cu puțin vin roze dulce. Peste ele se întinde sosul de ciocolată și smântână dulce, după care se pune un alt strat de pișcoturi și un strat generos de brânză mascarpone și ricotta, îndulcite cu miere și aromate cu vanilie.

Crema de mascarpone poate fi înlocuită cu iaurt, frișcă și smântână pentru a-i da o aromă ușor acrișoară. De asemenea, brânza mascarpone poate fi combinată cu ganache de ciocolată pentru ca gustul să fie mai bogat.

Ingrediente:

      100g ciocolată

      200ml smântână dulce

      vârf de sare

      Pișcoturi

      250g cremă de mascarpone

      250g brânză ricotta

      3 linguri de miere

      1 linguriță pastă de vanilie

      150ml cafea, ușor îndulcită

      Vin roze dulce

      Pentru decor:

      coajă de clementină rasă

      ciocolată rasă

Mod de preparare:

Rupe în bucățele ciocolata, după care le poți pune într-o oală mică cu smântâna dulce. Gătește la foc mic ganache-ul până când se topește ciocolata. Adaugă și un vârf de sare. Cât timp se topește ciocolata, așază Pișcoturile într-o tavă și însiropează-le mai apoi cu cafeaua și vinul roze dulce. În loc să înmoi fiecare pișcot în cafea, poți turna uniform cafeaua peste ele până când se însiropează îndeajuns. Nu este nevoie să o folosești pe toată. Apoi le poți stropi cu puțin vin dulce.

Urmează să întinzi un strat generos de ganache de ciocolată peste pișcoturile însiropate, după care poți pregăti crema pentru tiramisu cu mascarpone.

Pune într-un robot de bucătărie crema de mascarpone, ricotta, mierea și pasta de vanilie. Spre deosebire de esența de vanilie, pasta este mai bogată în savoare întrucât este făcut din esență și semințe de vanilie, iar textura sa este consistentă ca a unui sirop. Amestecă bine ingredientele și crema este gata. Mai pune un strat de pișcoturi și întinde crema peste stratul al doilea, iar la final rade ciocolata și coaja de clementină pentru a completa decorul.

Galerie foto


Vizualizări: 8,795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: