Viceprimarul Coica, despre Calea Eroilor: Rigolele sunt șerpuite, dalele puse invers

Jurnaliștii de la "România, te iubesc", de la Pro TV, au dedicat parte din emisiunea de duminică seara Ansamblului Monumental Calea Eroilor, de la Târgu Jiu. Mai precis, au arătat cât de puțin le pasă autorităților din Târgu Jiu și statului român, în general, despre cea mai importantă moștenire pe care ne-a lăsat-o Brâncuși. 

Coloana fără Sfârşit e plina de pete negre. Și nu de ieri. De multă vreme. Dar restaurarea promisă de ani de zile nu are șanse să se întâmple prea curând. 

Jurnaliștii au întrebat autoritățile și despre lucrările de pe Calea Eroilor. 500 de metri de stradă care nu sunt gata nici în cinci ani. Și ce s-a făcut, pare că s-a făcut prost. 

În fața camerei de filmat, viceprimarul Gabriel Coica nu a vrut să comenteze prea mult modul în care s-au făcut lucrările, apoi i-a scăpat "porumbelul"

 ”Nu a ascultat absolut nimeni de mine. Când a venit primul TIR cu piatră, m-am dus să-l văd. Se spune că ar trebui să fie granit fiamat. Am desfăcut baloții, am desfăcut foliile: "Domnule, asta nu e ce trebuie". Dacă nu mă înșel acum au pus dalele invers. Rigolele, am văzut că le pun șerpuit. "Bă, ce se întâmplă aici?!". Din păcate ăștia sunt oamenii cu care lucrăm. Și vorbim de angajați cu funcții de conducere din cadrul primăriei", e afirmația lui Coica. 

A fost întrebat și primarul Marcel Romanescu despre aceste lucrări. A pasat răspunsul. "Am spus întotdeauna: nu sunt specialist în domeniu. Iar atunci când vorbim de obiective culturale sau monumente istorice, fiecare putem să ne dam cu părerea”.

Jurnaliștii de la Pro TV au trecut și pe la prefectul Iulian Popescu. Avea altă părere: ”Cred că și la nivelul comunelor găsești pavaje mai bine puse. Piatra folosită este una care se macină, nu rezistă, a fost montată prost în primul rând. Ca oameni, se pare că nu ne ridicăm nici la genunchiul mareului artist".

Între timp povestea celor 500 de metri executați în 5 ani a ajuns în atenția procurorilor și a fost deschis un dosar la DNA. 

Coloana a început să fie mâncată de rugină, spun specialiștii. Ce spune Centrul Brâncuși? Se încurcă în rapoarte. "Îl întrebăm pe manager care sunt conlcluziile tuturor aceste rapoarte.

Adrian Bândea – managerul Centrului "Brâncuși": ”Deci concluziile la ora asta, practic, sunt la modul de a face un raport din fiecare raport pe specialitate , de a face un raport care să includă un raport general", a declarat Adrian Bândea, directorul Centrului "Brâncuși".

Primarul pasează și el responsabilitatea mai spre centru. "De cele mai multe ori pasăm responsabilitatea. Faptul că aceste opere se afla pe raza municipiului Târgu Jiu , câteodată îmi da impresia că doar eu și autoritatea pe care o conduc este reponsabila de tot ceea ce se întâmplă. Nu e adevărat, Brâncuși nu este doar al meu, nu este doar al municipiului Târgu Jiu, este o personalitate universală", a declarat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 3,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: