Pun casa la dispoziția unei familii tinere dornice să experimenteze viața la țară la schimbul îngrijirii gospodăriei

Inițiativă lăudabilă și mai puțin obișnuită în județul Gorj. Doi frați pensionari vor să pună la dispoziție unei familii tinere care dorește să experimenteze viața la țara, casa moștenită în comună Bălănești. În schimbul ospitalității, cei doi frați vor ca familia respectivă să aibă grijă de gospodărie și să se bucure de toate roadele unei vieți la sat.

”Eu și sora mea, fiind la bătrânețe, căutăm colaborare cu o familie de tineri pentru îngrijirea unei mici plantații de vie și câțiva pomi fructiferi, cu un  beneficiu substanțial din recolta de struguri și fructe, prune, mere, pere. Plantația de vie și pomii se află în grădina casei părintești din comuna Bălănești, județul Gorj, la 5-6 km de centrul orașului Târgu-Jiu. Punem la dispoziția colaboratorilor o cameră de locuit, bucătărie cu apa curentă și boiler, anexele casei, magazie, pivniță, terasa mare cu masă și scaune, cuptor și grătar în curte, toaleta. În curte avem și o fântână cu apa potabila și hidrofor. La stradă se afla rețea de canalizare și rețea de apa potabilă internet, telefonie. Vecinii sunt oameni simpli de la țara cu care părinții mei s-au înțeles foarte bine, dornici să ajute și să colaboreze”, este anunțul făcut de Grigore Horhoianu pe paginile de socializare din dorința de a prelungi cât mai mult vânzarea casei părintești.


Ideea gorjeanului stabilit în Pitești a venit din necesitatea de a nu lăsa de izbeliște casa părintească. Eu și sora mea suntem pensionari. Ea stă în Târgu-Jiu, dar eu sunt ceva mai departe. Avem copii, nepoți, dar au și ei viața și treburile lor. Noi vrem să aducem la casa părintească o familie tânără care vrea să experimenteze viața și să se bucure de tot ce oferă satul. În timp noi vrem să vindem dar vrem să mai prelungim acest moment. Oferim și posibilitatea de a vinde proprietatea, dacă colaboratorii doresc acest lucru dar  mai târziu. Singura reținere, cel puțin pentru o vreme, este de ordin sentimental”, a mai adăugat Grigore Horhoianu. 


Proprietatea  este amplasată la poalele dealului, lângă strada principală și cuprinde, pe lângă clădirea principală și anexe, o parcelă cu vie și o livadă cu pomi fructiferi întinsă pe dealul din vecinătate. Nu departe de casă trece un pârâu curat și frumos numit Amaradia.

Vizualizări: 9,918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: