Victimă și agresor, salvați de medici

Doina Șchiopan, femeia din Mehedinți care a fost înjunghiată săptămâna trecută de soțul său în fața Policlinicii din Motru, este în afara oricărui pericol. Şi agresorul a ajuns la spital cu plăgi pe corp după ce a încercat să se sinucidă, fiind de asemenea stabilizat. Faptul că cei doi se află în viață se datorează medicilor Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Cei doi au fost supuși unor intervenții chirurgicale complexe care au durat mai bine de 6 ore.

Soții Doina și Constantin Șchiopan au ajuns mai întâi la Spitalul Municipal Motru, unde au beneficiat de primele îngrijiri. Ulterior, cei doi au fost transferați la Spitalul Județean din Târgu Jiu.

Femeia prezenta multiple plăgi înjunghiate în torace și abdomen, șoc hemoragic, cu intubație orotraheală. Soțul femeii de asemenea prezenta mai multe contuzii provocate prin autoagresiune, care îi puneau viața în pericol.

Medicii au constatat prezența unor plăgi multiple înjunghiate laterocervical drept și torace anterior. O echipă de medici din cadrul Spitalului Județean a intervenit imediat pentru stabilizarea pacienților, cei doi fiind supuși unor intervenții chirurgicale complexe. Este vorba de medicii chirurgi Valentin Neagu și Claudiu Soare, urologul Cătălin Folcuți, medicul chirurg Angelica Nica de la Chirurgie Toracică, Adela Uritescu - medic chirurgie orală și maxilo-facială, medicii anesteziști Constantin Dănăiață și Valeriu Stavilă.

Reușita medicilor a primit aprecieri din partea conducerii unității spitalicești. ”În urma unei intervenții complexe, care s-a desfășurat între orele 10:30 și 16:45, s-a reușit stabilizarea celor doi pacienți, aceștia aflându-se în momentul de față în afara oricărui pericol. Remarcăm profesionalismul, spiritul de echipă, abnegaţia și devotamentul întregii echipe, care au avut ca finalitate salvarea unor vieți omenești și le mulțumim pe această cale”, a transmis conducerea spitalului.

Cei doi soți rămân în continuare sub supravegherea medicilor Spitalului Județean. Incidentul care s-a soldat cu rănirea gravă a celor doi soți a avut loc vineri, 7 decembrie. Doina Șchiopan plecase de mai mult timp de la soțul său, din comuna mehedințeană Șovarna, pentru că se săturase de bătăile pe care le primea. În ultimul vreme, femeia a locuit cu părinții săi, aproape de Motru, împreună cu doi dintre copiii familiei, minori. Vineri dimineaţa îl dusese pe unul dintre copii la școală și urma să îl lase și pe celălalt la grădiniță. Nu a mai apucat însă, pentru că a venit soțul bătăuș și a atacat-o cu cuțitul în plină stradă. Ulterior, bărbatul și-a provocat răni în zona pieptului și a gâtului.

Vizualizări: 5,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: