Îşi aşteaptă moartea pe patul de spital. Nimeni nu vrea să îl opereze. Update

Un pacient, internat de mai bine de o lună la Spitalul din Târgu Cărbuneşti din judeţul Gorj, aşteaptă să moară pentru că niciun medic nu vrea să îl opereze.

Update: După ce cazul a fost mediatizat, Spitalul din Târgu-Cărbuneşti a reușit să obțină un transfer spre Floreasca, în București. 

Este vorba de Aurel Miruță, în vârstă de 55 de ani, din comuna Prigoria, imobilizat în scaunul cu rotile de aproximativ 30 de ani. Pacientul a ajuns luna trecută la unitatea medicală din Cărbunești cu o escară la piciorul drept, în zona șoldului. Leziunea s-a infectat. La spital a avut loc o intervenție pentru a curăța rana, dar nu a dat rezultate.

„Medicii de aici au făcut tot posibilul, dar suntem un spital de provincie. Nu se poate face o intervenţie chirurgicală de o asemenea amploare aici. În România asta sunt atâtea spitale, atâţia medici. Nu există un spital în ţara asta, în ţara mea, unde sa fiu şi eu operat? Este o chestiune de viaţă şi moarte. În ţara asta se fac intervenţii pe crieier, aici este vorba despre o infecţie pe os. Eu am acceptat şi varianta amputării. Sunt internat de o lună de zile. S-a încercat o intervenţie aici, nu a dat rezultate. Medicul meu a încercat toate modalităţile, dar nu este domeniul dumnealui. A încercat să ia legătura cu toţi. De o săptămână încearcă medicii să gasească un alt spital”, a spus Aurel Miruţă.

Medicul ortoped Alexandru Ivan a transmis că este nevoie de o amputare a piciorului. După ce a refuzat iniţial, pacientul a fost convins, însă medicul s-a răzgândit, spunând că este mult prea periculos.

„Este un pacient internat la Spitalul Cărbunești cu infecție puternică la piciorul drept. Am încercat să îl pun în legătură cu Spitalul Foișor. Medicul ortoped de la Cărbunești a spus inițial că e bine, apoi a venit cu propunerea de intervenție radicală. Pacientul nu a făcut așa ceva. Bolnavul este în situația de a sta în pat și de a aștepta să moară. Medicul care îl are acum în îngrijire trebuie să facă toate demersurile să îl trimită la alt spital, să îl salveze. Dorim un loc într-un spital din România, dar medicul lui trebuie să solicite transferul. Infecția a ajuns la os. Orice zi care trece e în defavoarea pacientului. Medicii se feresc să îl ia pentru că s-a ocupat de el alt medic. Acesta trebuie să fie cel care solicită ajutorul colegilor săi pentru că știe ce a făcut până acum”, a declarat Iuliana Iliescu, medicul de familie al barbatului.

Alexandru Ivan, medicul ortoped care s-a ocupat de Aurel Miruţă, spune că măsurile trebuie luate imediat, altfel pacientul va muri: „Are nevoie de această intervenție, dar nimeni nu îl ia. Este singura posibilă șansă. Este refuzat de alte spitale. Este nevoie de un centru unde există pregătirea necesară. Toată lumea fuge de un astfel de pacient. Este un pacient septic. Infecția se întinde către bazin, musculatură. Vorbim de piele moartă. Va necroza și va ajunge să moară până la urmă. Nimeni nu acceptă. S-a încercat la Spitalul Foișor. O să încerc și eu să vorbesc la un spital din București… Nu e că nu vrem noi…A încercat și colegul de la Chirurgie Plastică să caute un spital…Este un caz complex, grav”, a afirmat medicul Alexandru Ivan, pentru Gazeta de Sud. 

DSP Gorj a sesizat Ministerul Sănătății în legătură cu situația pacientului şi solicită transferul acestuia la un spital în cadrul căruia se poate efectua operaţia.

Vizualizări: 5,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: