Viitura de pe Jiu se apropie de Dolj. VIDEO de la Târgu Jiu și Uricani

Formaţia de Interventie Rapida a Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj a acţionat vineri dimineața în zona Bumbeşti-Jiu (amonte) punând saci de nisip, dar şi pe râul Bistriţa, la Peştişani, cu un buldoexcavator pentru deblocarea albiei şi asigurarea secţiunilor de scurgere pe cursul de apă.

De asemenea, s-a acţionat cu resurse umane, materiale şi utilaje la groapa de gunoi a oraşului Târgu Jiu, viitura trecând şi rupând din dig, în zona CET, mal drept, aval de oraş. S.G.A Gorj foloseste piatra din stocul de apărare şi materiale pentru a interveni şi aplana cauzele inundaţiilor de aici.

Conform aceleaşli surse, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj este pregătit să intervină pe râul Jiu, aflat sub Cod portocaliu.

”Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Jiu subliniază faptul că debitul ce va fi înregistrat la Rovinari astăzi, în jurul orei 17:00, se preconizează că va ajunge la staţia hidrometrică  Filiaşi, judeţul Dolj în aproximativ 13 ore, cu un debit de 515 metri cubi/secundă şi un nivel de 260 cm. Având în vedere datele actuale şi prognoza meteorologică pentru următoarele ore, agenţii hidrotehnici Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire A Apelor Dolj - monitorizează permanent digurile, iar Formaţia Scaeşti este pregătită să intervină dacă situaţia o va impune cu un buldoexcavator intervenţie şi saci cu nisip. De asemenea, la nivelul judeţului Dolj, râul Jiu se află sub atenta supraveghere a personalului A.B.A Jiu  ţinând cont deprognoza elaborată de INHGA-CNPH, precum şi de compartimentul Prognoze Bazinale al instituţiei potrivit căreia în următorul interval de 24 de ore, nivelurile şi debitele vor fi, variabile, cu tendinţă de creştere”, au mai transmis reprezentanţii Apelor Române.

 VIDEO VINERI, ORA 14.00, TG JIU

VIDEO URICANI

Vizualizări: 5,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: