Vîlceanu anunță o nouă lege a pensiilor

Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat, joi seara, după ședința de Guvern, că România are nevoie de o nouă lege a pensiilor. Deputatul de Gorj spune că acest lucru este deja negociat cu reprezentanţii Comisiei Europene, prin PNRR.

„Cred că trebuie să ne concentrăm în primul rând pe reforma sistemului de pensii din România, pe modul în care eliminăm inechităţile. Pentru că asta îi deranjează cel mai tare pe români, faptul că, indiferent de sistemul de pensii de care vorbim, că vorbim de militari, de ceferişti, faptul că există un cetăţean care a ieşit la pensie acum 5 ani şi are pensia mult mai mică decât cel care a ieşit la pensie anul trecut generează o nemulţumire”, a afirmat Vîlceanu, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Iar asta înseamnă o nouă lege a pensiilor. „La asta se referă comisia şi autorităţile în momentul în care am negociat PNRR – eliminarea inechităţilor, o lege nouă, corectă a pensiilor şi cu pensii decente, dacă nu foarte bune. Tocmai de aceea există o preocupare şi pentru creşterea procentului pentru pilonul 2 de pensii, astfel încât să putem să sperăm că şi eu şi dumneavoastră vom avea pensie într-o zi, altfel este clar că nu vom beneficia de pensii, dacă nu facem ceva.

Ştim cu toţii acest lucru, nu numai noi, ci toată Europa, toată lumea, pentru că în toate ţările există o problemă cu sustenabilitatea sistemului de pensii”, a completat Vîlceanu, care a menționat că nu se pune problema renegocierii PNRR, pentru a fi eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru pensii.

Vizualizări: 3,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: