Vîlceanu: Liderii din minerit nu-i mai reprezintă pe salariaţi

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a avut un nou atac la liderii sindicali din minerit şi energie. Deputatul a spus într-o conferinţă de presă că zeci de sindicalişti au fost la cursuri pe banii Complexului Energetic Oltenia. „Vă pot arăta şi asta. 40 de sindicalişti cu vreo 900 de lei pentru trei zile. Fiecare, atenţie! Şi alte şi alte beneficii, salarii de inspectori sociali, de au ajuns oamenii să o ia singuri de nebuni, să plece pe jos”, a spus Dan Vîlceanu, precizând că aceştia nu îi mai reprezintă pe salariaţi.

Dan Vîlceanu a reluat şi acuzaţiile la adresa directorului CE Oltenia, Sorin Boza, pe care l-a acuzat că a cheltuit anul trecut o sumă dublă pentru certificatele de carbon decât în 2016. Asta deşi au fost cumpărate cu doar 8% mai multe certificate.

Liberalul a lansat acuzaţii şi la adresa parlamentarilor PSD-ALDE, care se laudă tot timpul că salvează mineritul, dar care s-au opus unei legi care ar fi reparat o nedreptate făcută foştilor mineri, aflaţi acum la pensie. „Miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, putea fi rezolvată o mare nedreptate pe care Olguţa Vasilescu a făcut-o pensionarilor care au lucrat în grupele 1 şi 2 de muncă. Bineînţeles că cei de la PSD s-au opus rezolvării acestei probleme care afectează zeci de mii de pensionari din toată ţara şi care au lucrat în condiţii grele, pentru că pe ei nu-i interesează pensionarii decât când trebuie să voteze”, a spus Vîlceanu, precizând că deputaţii Ponta, Văcaru şi Weber au votat împotrivă, iar Elvira Şarapatin a lipsit. (A.A.)

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: