Vîlceanu: Nici măcar nu i-a interesat de greva japoneză

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, acuză şefii Complexului Energetic Oltenia că sunt complet dezinteresaţi de faptul că sute de mineri sunt în grevă japoneză de câteva zile. „În timp ce oamenii erau în grevă japoneză şi atrăgeau atenţia asupra condiţiilor proaste de lucru, cei de la CEO dădeau comunicate şi se împăunau că au rezolvat problema stocurilor pentru iarnă, de parcă le-au făcut directorii, nu oamenii ăia care strigă zi de zi că nu mai pot lucra aşa“, a spus Vîlceanu.

Deputatul a acuzat şi faptul că minerii care îşi spun ofurile public sunt ameninţaţi. „Mai nou, am văzut că există o circulară dată de la biroul de personal cum că salariaţii de la Complexul Energetic Oltenia nu mai au voie să facă publice imagini cu condiţiile în care lucrează. Mi se pare revoltător“, a spus Vâlceanu.

Câteva sute de mineri de la carierele Lupoaia, Roşiuţa, Tismana şi Jilţ sunt în grevă japoneză, cerând îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, reducerea vârstei de pensionare şi creşterea salariilor. Aceştia intră în schimb purtând banderole albe, iar unii dintre ei au pus imagini pe paginile de socializare, ceea ce i-a deranjat pe şefi.

După primele zile de protest, parlamentarii de Gorj au anunţat că vor iniţia un proiect de lege pentru reducerea vârstei de pensionare de la 57 la 53 de ani, dar spun că nu pot garanta că acesta va fi adoptat. (A.A.)

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: