A cerut reluarea referendumului, acum vrea 100.000 de amenzi pentru 10 august

Deputatul PSD care a cerut reluarea referendumului pentru definirea familiei loveşte din nou. Elvira Şarapatin cere ca toţi oamenii care au protestat pe 10 august în Piaţa Victoriei din Bucureşti să fie amendaţi, pentru că protestul nu a fost autorizat. Asta după ce jandarmii s-au pus cu tunurile de apă şi gazele lacrimogene pe cei o sută de mii de protestatari.

Deputatul PSD Gorj, Elvira Şarapatin, a declarat miercuri, 24 octombrie, că susţine decizia luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a hotărât, pentru interpretarea unitară a legii de către toate instanţele de judecată, faptul că toate adunările trebuie declarate către autorităţile publice locale.

„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu face decât să stabilească o interpretare unitară a legii, pentru că mai multe instanţe pronunţaseră hotărâri contrare. Mai multe ONG-uri susţin că această decizie încalcă dreptul la liberă exprimare şi ameninţă că vor ataca hotărârea la CEDO. Cei care pretind că apară statul de drept, în realitate nu vor să respecte legea şi statul de drept. Ei se consideră mai presus de lege şi dispreţuiesc hotărârile instanţelor de judecată. În fapt, ONG-urile #Rezist se foloseau de o prevedere contradictorie a legii pentru a se sustrage obligaţiei de a notifica autorităţile locale privind organizarea unor mitinguri”, a declarat Elvira Şarapatin.

Deputatul precizează într-un comunicat că „În situaţia mitingului din 10 august, toţi protestatarii care au participat la un miting nedeclarat sau interzis, cum e cazul unei adunări în proximitatea staţiilor de metrou, sunt pasibili de amendă. La fel şi cei care refuză să părăsească locul de desfăşurare, la avertizările şi somaţiile organelor de ordine”.

Şarapatin susţine că „alte state, cum ar fi de pildă Franţa, interzic în mod explicit organizarea de mitinguri în faţa sediilor instituţiilor fundamentale pentru democraţie şi pentru funcţionarea statului: Guvern, Parlament”.

Vizualizări: 1,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: