Vîlceanu: PSD batjocorește antreprenorii

Fostul ministru al finanțelor, deputatul de Gorj Dan Vîlceanu, a avut o reacție dură la adresa partenerilor de coaliție, criticând mai multe decizii luate de Guvern în privința mediului de afaceri. Acesta spune că ”declarațiile și acțiunile din ultimele  șapte luni arată adevarata părere a PSD despre antreprenori și salariații din mediul privat”. 


Vîlceanu susține că prin prevederea referitoare la incriminarea penală a neplății stopajului la sursă, introdusă de ministrul de finanțe în OUG privind unele măsuri fiscal -bugetare, adoptată în decembrie 2021, Ministerul de Finanțe transmite că ”antreprenorii sunt niște infractori” 

El a mai amintit și alte declarații ale lui Adrian Câciu, ministrul de finanțe al PSD.  ”Mai lăsați-mă cu salariații din mediul privat și antreprenorii - așa se traduce declarația conform căreia o mare parte din încasările la bugetele de asigurări sociale provin de la bugetari, uitând că salariile bugetarilor sunt plătite din bugetul de stat, adică din taxele și impozitele plătite de antreprenori și salariații din mediul privat”, scrie Vîlceanu.

Nu a ratat ocazia să amintească și de cel mai nou scandal, după ce Câciu a spus că 90% din antreprenori sunt antreprenori babuini.  


”Știu că PNL este la guvernare cu PSD, dar asta nu înseamnă că trebuie să închidem ochii la aceste derapaje. 

Antreprenorii au devenit din eroi, infractori si babuini. Și asta concomitent cu laudele ministrului finanțelor că încasările la bugetul consolidat au crescut, adică sunt batjocoriți pe banii lor”, susține Vîlceanu.


Mai spune că ”PSD urmărește obsesiv introducerea impozitului progresiv și a taxei de solidaritate, iar până atunci a reintrodus supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, a crescut impozitul de dividende și contribuțiile către bugetul asigurărilor sociale de sănătate”.

În încheiere, Vîlceanu  spune că statul român este dator antreprenorilor cu multe miliarde de lei rambursări de TVA, concedii medicale, restanțe la schema de compensare a facturilor la energie, iar investițiile nu vor depăși 5% față de 7%, cât s-a angajat guvernul prin programul de guvernare. 

Vizualizări: 1,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: