Virgil Popescu: Și eu mai sting becul după ce ies din cameră!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut din nou o declarație care a stârnit valuri de reacții pe Internet. Acesta le-a recomandat oamenilor să fie "eficienți în consumul de acasă, în consumul intern, pentru că, până la urmă, totul se reflectă în buzunar”.

Pentru a pune și mai mult accent pe ceea ce spune, oficialul s-a dat exemplu chiar pe el. Declarația a fost făcută în contextul în care s-a constatat că, per total, în țara noastră a fost redus consumul de energie. Ministrul a sugerat că oamenii nu consumă mai puțină energie de teama facturilor prea mari, ci pentru că au devenit mai responsabili.

"O cauză este că oamenii au devenit mai conștienți. Și eu mai sting becul după ce ies din cameră. Înainte, poate că nu mă gândeam la acest lucru. Și temperatura, în iulie anul acesta, față de iulie anul trecut, este cam cu 2-3 grade mai mică. Asta înseamnă o reducere a consumului la aerul condiționat, care consumă foarte, foarte mult.

Oamenii au început să devină mai conștienți și dumneavoastră spuneți acest lucru, le arătați în presă ce se face în alte state, ce se face în Germania, în Franța, în Italia și, probabil, oamenii devin mai conștienți. Este adevărat că și eu cred că ar trebui să devenim un pic mai conștienți. Ar trebui ușor, ușor să încercăm să devenim mai eficienți în consumul de acasă, în consumul intern, pentru că, până la urmă, totul se reflectă în buzunar”, a spus ministrul.

Virgil Popescu nu se află la prima declarație de acest gen. La începutul acestui an el afirma că mai lasă luminile aprinse prin casă, dar că e conștient că nu face bine ce face și că trebuie renunțat la acest obicei.

"Și eu las luminile aprinse în camera din care ies și apoi îmi aduc aminte și tot nu mă duc să le sting. Cred că ar trebui să ne schimbăm ușor ușor comportamentul, pentru că este spre binele nostru”, a spus ministrul Energiei, la Profit News TV.

De fiecare dată, ministrul Energiei a dat exemplu alți cetățeni europeni care sunt foarte responsabili în ceea ce privește consumul de energie.

Vizualizări: 666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: