Vin banii pentru „piața de vechituri” de la Cărbuneşti

Norvegienii vor investi în piața second hand din Târgu Cărbuneşti. Valoarea investiției este de 30.000 de euro, piața urmând a fi acoperită până la sfârșitul verii.

Vești bune de la norvegieni pentru comercianții romi din Târgu Cărbunești care își desfășoară activitatea în piața second hand din oraș. „În luna martie, s-a aprobat în Consiliul Local Kristiansand suma de 220.000 de coroane norvegiene pentru proiectul pieții second hand. Noi, la rândul nostru, am alocat suma de 40.000 de lei pentru acest proiect, pentru proiectare și partea noastră de execuție. Am deschis un cont și așteptăm să primim acești bani. După care, începem demersurile de atribuire a lucrării unei firme specializate în domeniu”, promite primarul orașului Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.

Norvegienii din Kristiansand vor să fie prezenți și la inaugurarea pieții. „Investiția propriu-zisă este în valoare de 30.000 de euro plus încă vreo 2.500, partea de proiectare. Eu sper ca în luna august să fie gata. Imediat ce vom primi banii, vom face rectificare de buget, vom pune banii în bugetul nostru și sper să fie gata. Dumnealor țin foarte mult să fie prezenți aici când vom inaugura această piață”, a declarat Birău.

Condiții improprii

Zeci de romi care își câștigă existența din vânzarea hainelor vechi vin aproape zilnic în piața second hand. „De multe ori, în perioada sezonului rece, când ninge, vara, când plouă abundent ori e soare prea puternic, nu sunt condiții prielnice pentru desfășurarea activității acolo. După ce va fi acoperită piața, oamenii vor putea să-și desfășoare această activitate în fiecare zi. Nu-și vor mai lua hainele acasă seara pentru că rămân închise acolo. Vom monta camere de supraveghere. În incinta acestei piețe, vom construi și o toaletă publică. În zonă este mare nevoie de aceasta”, a mai explicat primarul Dănuț Birău.

Galerie foto


Vizualizări: 1,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: