Virozele au umplut spitalul. Medic: Vin câte 40-50 de persoane în fiecare zi

Vremea capricioasă trimite gorjenii pe patul de spital. Secţia de Boli Infecţioase a devenit aproape cea mai aglomerată din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. În fiecare zi, se prezintă aproximativ 50 de persoane cu viroze respiratorii. Numărul acestora s-a dublat faţă de o zi normală.

Peste 200 de persoane au ajuns pe patul de spital cu viroze sau pneumonii. „De patru zile, secţia s-a aglomerat. Vin câte 40-50 de persoane în fiecare zi. Pentru o treime, noi am decis internarea. Nu ne facem griji. Noi suntem pregătiţi pentru astfel de situaţii. Am refăcut stocurile de medicamente necesare”, este asigurarea venită din partea lui Costinel Popescu, şeful Secţiei de Boli Infecţioase.

Pe lângă virozele respiratorii, mulţi dintre pacienţi suferă şi de alte afecţiuni. 50 de paturi sunt la Secţia de Boli Infecţioase.

Peste 1.000 de persoane au fost diagnosticate cu viroze în doar câteva zile. „În ultima săptămână au fost raportate 1099 cazuri de viroză, 43 de persoane fiind internate şi 771 cazuri de pneumonie, 135 bolnavi necesitând internare”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Ca să rămână departe de spital, specialiştii au şi câteva sfaturi pentru gorjeni. „Recomandăm persoanelor care au deja probleme respiratorii să încerce să evite colectivităţile, să se deplaseze cât mai repede la un medic pentru a primi un tratament de specialitate corespunzător, să evite automedicaţia în special cu antibiotice, să se hidrateze, să stea la temperatura confortabilă şi să evite deplasarea în medii aglomerate pentru a nu transmite mai departe viruşii”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: