Vlaicu vrea să conducă noul CSM: Am oameni care mă susţin

Postul de director al noului Club Sportiv Municipal Târgu Jiu este dorit de tot mai multe persoane. Inclusiv Marius Vlaicu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Gorj, râvneşte la această poziţie. Vlaicu spune că lucrează la un proiect în acest sens şi declară că are calităţile necesare pentru a fi primul conducător al CSM Târgu Jiu. „Am văzut câţiva interesaţi de acest post, că şi-au făcut echipe. Am şi eu oameni care mă susţin”, a explicat Vlaicu.    

Reporter: Sunteţi interesat de postul de director al noului Club Sportiv Municipal Târgu Jiu?

Marius Vlaicu: În primul rând, sunt iubitor de sport, sunt fost sportiv, am făcut sport din clasele primare şi încă activez în calitate de comisar al Federaţiei Române de Baschet, antrenor de baschet pentru copii şi în sportul juvenil de baschet. Și, sigur, am avut şi funcţie de coordonare şi conducere în activitatea sportivă, fiind director al Direcţiei de Tineret şi Sport al judeţului Gorj, în perioada 2000-2003. Mă interesează sportul şi mi-aş dori ca în judeţul Gorj să gândim un proiect pentru sportul de performanţă. Adică să avem din nou trei echipe, dacă nu şi mai multe, şi multe rezultate sportive de performanţă. Mă refer la fotbal, baschet, handbal. Fiind o nouă structură înfiinţată, eu sper să se gândească un proiect sportiv pentru activitatea de performanţă.

Rep.: Aşadar, veţi candida când va fi scos postul la concurs?

M.V.: Multe persoane care mă cunosc şi îmi cunosc activitatea mi-au sugerat că ar trebui să merg să candidez şi eu. Încă mă gândesc dacă să candidez sau nu. Am văzut câţiva interesaţi de acest post, că şi-au făcut echipe. Am şi eu oameni care mă susţin şi care pot să vină într-o structură pentru sportul de performanţă. Condiţiile le-am văzut, vom vedea când se va scoate postul la concurs. Regretabil este că avem Sala Sporturilor şi nu avem porţi de handbal, nu avem panouri de baschet, nu avem tabelă electronică şi o ţinem pentru activităţi sportive de dans. Am avut competiţia de box, dar important este, indiferent cine va câştiga postul, pentru că practic nu este un concurs, este o prezentare a unui proiect managerial, să se gândească la un proiect sportiv pentru activitatea de performanţă. Pentru că pentru activitatea de copii şi juniori există şi liceu cu program sportiv, clubul şcolar sportiv, mai există şi clubul universitar şi sunt soluţii pentru activitatea sportului de performanţă. Sunt interesat, dar decizia o voi lua în momentul în care se va decide data concursului şi celelalte detalii.

Rep.: Aveţi un proiect pregătit în acest sens?

M.V.: Sigur că da. M-am gândit, l-am schiţat. Nu am inventat eu. Sunt proiecte la nivel naţional unde aceste CSM-uri au dat performanţă sportivă şi avem exemplu Oradea, Timişoara, Craiova, Piteşti sau Bucureşti, care este un club municipal puternic.  

Vizualizări: 3,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: