Ultimul aviz pentru stadion. Romanescu anunţă când e inaugurarea!

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că a fost obţinut şi ultimul aviz necesar înaintea aprobării în guvern a investiţiei de două milioane de euro, necesară pentru conectarea la utilităţi a stadionului din Târgu Jiu. Cu aceşti bani, lucrările vor fi gata în câteva luni. Primarul Marcel Romanescu estimează că stadionul va putea fi dat în folosinţă în octombrie. Arena modernizată are circa 12.400 de locuri. Deocamdată nu au fost luate decizii legate de modul în care va fi administrat stadionul.

Reporter: Aţi fost la comisia care trebuie să avizeze lucrările la stadion. Cu ce veşti veniţi?

Marcel Romanescu: Veşti foarte bune, am trecut şi de ultima etapă de avizare la comisiile de specialitate. Miercuri, comisia interministerială s-a întrunit şi am ieşit cu un aviz favorabil, cu votul în unanimitate al membrilor acestei comisii. Asta înseamnă că în perioada imediat următoare se va emite hotărârea de guvern, ulterior va fi organizată licitaţia.

Rep.: Când va fi recepţionat stadionul în integralitatea lui?

M.R.: Noi sperăm că undeva la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, să avem investiţia finalizată la Târgu Jiu.

Rep.: Sunt şanse mari să se întâmple asta?

M.R.: Sunt şanse foarte mari. Din discuţiile pe care le-am avut cu proiectantul, investiţia care a fost avizată miercuri de comisia interministerială ar mai dura două, maxim trei luni de zile. În condiţiile în care lucrurile se vor mişca la fel de rapid cum s-au mişcat la aceste comisii, şi pe această cale trebuie să mulţumesc Companiei Naţionale de Investiţii care ne-a acordat un sprijin extraordinar, doamnei Pătrăşcoiu şi domnului Cefalan. În acelaşi timp, trebuie să le mulţumesc şi parlamentarilor care s-au implicat în acest proiect. Eu sunt extrem de încântat că într-o lună am primit cele două avize de care aveam nevoie.

Rep.: V-au sprijinit senatorul Cârciumaru, deputatul Weber, alţi parlamentari?

M.R.: S-ar putea să fie mai mulţi implicaţi, discuţii am avut şi cu domnul senator, şi cu domnul deputat, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Fiecare a pus umărul pentru a putea să finalizăm această investiţie într-o perioadă cât mai scurtă de timp.

Vizualizări: 1,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: