Morega ştie cine vor fi şefii PSD Gorj

Preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, Dan Ilie Morega, ştie cine va conduce PSD Gorj. Morega susţine că alegerile vor fi câştigate de tandemul Mihai Weber-Cosmin Popescu, iar funcţia de secretar general îi va reveni lui Claudiu Manta. Morega crede că Marcel Romanescu nu va pleca din PNL şi le transmite social-democraţilor să-şi facă ordine în partid astfel încât să aibă un candidat la alegerile din 2020 pentru Primăria Târgu Jiu.   

Reporter: Vor fi alegeri la PSD Gorj. Cine credeţi că vor fi noii şefi?

Dan Ilie Morega: Institutul de Investigaţii Publice şi Politice a analizat această situaţie pe larg. Avem informaţii de la surse directe şi din alte surse că la viitoarele alegeri din PSD, care urmează să fie până la sfârşitul lunii iunie, la nivel de judeţ, în mod cert vor candida, în echipă, Weber cu Cosmin Popescu. Weber va obţine funcţia de preşedinte al partidului, iar Cosmin Popescu pe cea de preşedinte executiv al partidului. Este de aşteptat ca aici să se coaguleze mai mulţi dintre tineri. Și mă refer la Claudiu Manta, care este preşedintele tineretului, şi s-ar spune că va ocupa o funcţie mai importantă, cea de secretar general al partidului, dar sunt şi mulţi alţii care probabil vor altceva, să fie în conducere, şi vor purta negocieri cu cei pe care i-am nominalizat şi vor câştiga mai mult ca sigur. De fapt, Florin Cârciumaru nu va mai candida la funcţia de preşedinte, dar va rămâne în cadrul conducerii partidului şi vor acţiona împreună ca un tot unitar pentru PSD.

Rep.: Cine mai este interesat să fie în conducerea PSD?

D.I.M.: Mai sunt Adrian Tudor, Giorgi de la Minprest, Işfan de la Inspectoratul Școlar am văzut că se manifestă a fi în conducere, tot la fel, spre partea de secretariat general, Prunariu Mihai şi Luis Popa.

Rep.: Credeţi că primarul Marcel Romanescu va trece la PSD?

D.I.M.: Cel puţin la ora actuală sunt variaţii pe portativ. Pe portativele unor ziare, televiziuni sau radiouri locale. Pentru că n-are niciun interes să treacă la PSD atâta timp cât, de fapt, e bine cotat în sondajele de opinie ale PNL şi, în altă ordine de idei, după cum se observă, fără să fiu părtinitor, astăzi Marcel Romanescu nu mai este cel care a preluat funcţia de primar, de ieri. A început să-şi dea drumul, după ce a început să cunoască problemele administraţiei publice ale municipiului Târgu Jiu, a început să îşi realizeze proiectele şi promisiunile faţă de electorat şi mai mult ca sigur el poate să fie câştigătorul şi din 2020 a funcţiei de primar la nivelul municipiului Târgu Jiu.

Trebuie aici, depinde şi de preşedintele organizaţiei municipale, Aurel Popescu, dar şi de conducerea organizaţiei de la judeţ, ca PSD să îşi stopeze atacurile interne de la organizaţia municipală între diverşi membri care sunt cu posibilităţi de a accede la candidatura de primar şi poate şi de a câştiga. Să-şi facă nişte sondaje de opinie şi să stabilească, pentru că mai sunt 2 ani când vor fi alegerile locale. Să stabilească cei de la municipiu cu cine vor merge la PSD ca să elimine toate aceste jocuri de culise, că ar veni Romanescu, că n-ar veni Romanescu, că va candida Aurel Popescu, că va candida Georgescu.

Vizualizări: 1,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: