Vodislav și Țucmeanu rămân sub control judiciar

Chirurgul gorjean Spiridon Cristinel Vodislav nu scapă de măsura controlului judiciar dispusă de magistrați împotriva sa de câteva luni bune, instanța apreciind că se impune prelungirea acesteia și în continuare, mai ales că judecătorii vor intra în curând în vacanța de vară.

Vodislav e judecat într-un dosar de corupție alături de fostul secretar de stat din Ministerul Sănătății Alin Iulian Țucmeanu pentru o șpagă de 60.000 de euro pe care medicul gorjean ar fi dat-o pentru ca firma sa să fie ajutată să obțină contracte cu spitale din București.
Procurorii DNA au mai încercat și în trecut să dovedească implicarea lui Vodislav în fapte similare de corupție, dar, după un deceniu de procese, probele de la dosar nu au putut duce la o condamnare a acestuia, în dosarul de acum anchetatorii fiind siguri că vor reuși mai mult decât o achitare a inculpaților. „În perioada august – noiembrie 2015, inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon, în calitate de reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, a promis suma totală de 60.000 euro unor persoane din conducerea unui spital, abilitate să încheie un contract privind achiziția de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat anterior între această unitate sanitară și firma respectivă. În aceeași perioadă, inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon a beneficiat de sprijinul inculpatului Țucmeanu Alin Iulian, la acea dată secretar de stat în Ministerul Sănătății, care l-a recomandat persoanelor respective, asigurându-le totodată de „seriozitatea” omului de afaceri și de faptul că acesta își va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro. În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de 1700 de euro și 1900 lei, ridicate de la inculpatul Țucmeanu Alin Iulian și asupra sumei de 8.000 lei ridicată de la inculpatul Vodislav Cristinel Spiridon”, arată DNA.

Vizualizări: 785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: