Sabin Cornoiu a câştigat procesul cu ANI

Agenția Națională de Integritate a mai pierdut un proces de incompatibilitate cu unul dintre gorjenii cei mai cunoscuți din rândul angajaților de la stat. Curtea de Apel Craiova i-a dat dreptate lui Sabin Cornoiu, șef al Salvamont Gorj, în procesul în care a contestat raportul prin care inspectorii de integritate îl declarau incompatibil.

Sabin Cornoiu a fost pentru o perioadă și consilier județean, la finalul mandatului ce s-a încheiat luna trecută, inspectorii ANI considerând că el nu putea fi și consilier și șef al unei instituții care este în subordinea Consiliului Județean Gorj. Aparent, lucrurile ar putea să stea așa, doar că, înainte de a deveni consilier județean, Cornoiu a făcut toate demersurile la ANI și a întrebat dacă apare o incompatibilitate sau nu.
Răspunsul primit a fost negativ și, ca urmare, Cornoiu a devenit consilier, acum luptând în instanță să își dovedească incompatibilitatea, Curtea de Apel Craiova dându-i dreptate. „Anulează raportul de evaluare nr.41073/G/II/06.11.2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată.”, se arată în decizia magistraților, care nu este una definitivă. Cel mai probabil inspectorii ANI vor contesta verdictul și vor duce procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție, ceea ce va face ca până la pronunțarea unei sentințe definitive să mai treacă cel puțin un an.
Sabin Cornoiu spune că nu și-a pus o clipă problema că ar pierde acest proces, ca dovadă că a și câștigat. „Înainte de a deveni consilier județean am întrebat și eu și Consiliul Județean dacă apare o situație de incompatibilitate în cazul meu, iar ambele răspunsuri au fost negative. ANI a precizat în scris că nu va fi incompatibilitate. După ce am depus jurământul și am devenit consilier, aceeași ANI mă declară incompatibil, dar știți de ce? Au motivat prin faptul că răspunsul trimis către mine și Consiliul Județean reprezintă o opinie, nu o decizie, ceea ce mi se pare absurd pentru că și eu și alții considerăm că de aia sunt ei acolo, ca să îi întrebăm dacă greșim sau nu într-o anumită situație”, a menționat Sabin Cornoiu.

Vizualizări: 658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: