Voiculescu pregăteşte coliva pentru PNL

Ceea ce părea de neînchipuit, o alianţă între liberali şi oamenii lui Voiculescu, aproape că s-a produs. Biroul politic al liberalilor a fost de acord cu alianţa propusă de Dan Voiculescu, singurul senator al partidului său de buzunar. Delegaţia permanentă a PNL, care se va întruni la sfârşitul săptămânii, va face doar formalitatea de a încuviinţa înscrierea la tribunal a acestei noi alianţe denumită pompos „Alianţa de centru dreapta!"

Ce o fi fost în capul liberalilor de au pus-o de fapt nu de-o alianţă ci de o mezalianţă nu vom şti poate niciodată, dar putem să presupunem că nu cei patru parlamentari ai conservatorilor i-au tentat, ci imperiul media al Voiculescului, care acum este sigur că va pune la bătaie exact ce a pus imperiul lui Vântu la alegerile precedente; o cantitate imensă de lături şi lătrături.

Ziceam că mezalianţa aceasta părea de neînchipuit pentru că îmi aduc aminte de cazul liberalei Mona Muscă care a plătit cu întreaga sa carieră politică făurită în ani gestul neinspirat al tinereţii sale, acela de a fi semnat un angajament cu securitatea pentru informaţii legate de studenţii străini. Cu ce este mai vinovată Mona Muscă faţă de Dan Voiculescu, noul partener al liberalilor, care şi-a turnat chiar şi membrii familiei sale?! Pe conservator îl înţeleg pentru că fără să se agaţe de un partid mare nu va mai lua la alegerile viitoare nici măcar cei patru parlamentari pe care-i are acum. Politica promovată de Voiculescu este din nou imorală dacă mă gândesc că la momentul acesta el funcţionează într-o alianţă cu PSD-ul, pe care a încheiat-o pe vremea prietenului său Geoană, în anul 2008 şi pe care n-a denunţat-o până acum. Este foarte probabil ca PSD-ul într-o astfel de situaţie, când liberalii le fură aliaţii să facă paradă de orgoliu şi să refuze alianţa pe care le-a propus-o Antonescu  pe motiv de trădare. Că vorba ceea: trădare, trădare, dar să ştim şi noi!

Aşa stând lucrurile PSD-ului nu-i mai rămâne decât o alianţă cu PRM-ul lui Vadim, care zilele trecute şi-a pus poalele în cap circărindu-se în văzul lumii pentru o cauză pierdută legal…. Pentru că Vadim s-a înjurat sau mai exact a înjurat cu toată lumea nu cred că va mai fi vreodată curtat de Iliescu şi Năstase care după toate aparenţele conduc acum PSD. Aşa că alianţa dintre PNL şi PC nu văd să aibă alt folos decât acela de îndepărta liberalii autentici care nu s-ar simţi confortabil în preajma unuia ca Voiculescu. Să fie Patriciu atât de tulburat de ura împotriva lui Băsescu încât să nu-şi dea seama că face din Antonescu groparul PNL?

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: