Vopsirea unui pod din Europa va dura 13 ani

Podul cu o lungime de aproape opt kilometri care leaga Danemarca de Suedia va primi un nou strat de vopsea pentru prima data dupa ce a fost deschis traficului in anul 2000, insa finalizarea acestui proiect ambitios va dura 13 ani.

Podul Oresund, celebru datorita serialului politist de televiziune in genul "nordic noir" "The Bridge", are nevoie de un strat nou de vopsea pentru a-si conserva structura din otel. Proiectul va presupune vopsirea a circa 300.000 de metri patrati de pod.

"Stratul exterior al procedurii de vopsire alcatuita din cinci straturi se va deteriora in urmatorii 10 ani, asa ca va trebui sa aplicam un nou strat pe deasupra, astfel incat vopseaua de dedesubt sa poata fi conservata si sa protejam otelul impotriva ruginii", a precizat pentru Reuters managerul de proiect Johan Nord.

Vopsirea anterioara s-a facut pe sectiuni, cand elementele podului se aflau pe uscat inainte de a fi apoi asamblate deasupra cursului de apa. De data aceasta, va fi nevoie de o platforma speciala ridicata paralel cu podul, iar muncitorii vor trebui sa stea agatati de bratul unei macarale deasupra stramtorii Oresund.

"Este o misiune speciala intrucat muncesti la 20-30 de metri deasupra nivelului marii, stand agatat de bratul unei macarale pentru a ajunge la pod", a spus directorul executiv al Muehlhan Denmark, Jens Mork.

Prestatorul german de servicii industriale Muehlhan a fost ales pentru prima faza a proiectului, cu durata de doi ani, in care va fi vopsita in negru o suprafata echivalenta cu 42 de terenuri de fotbal.

Potrivit lui Mork, cantitatea de vopsea care va fi folosita va fi de intre 300.000 - 400.000 de litri pentru intregul proiect.

Vizualizări: 3,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: