Aruncă morcovi din elicopter pentru animale

Australia ajută animalele afectate de incendii pe calea aerului. Incendiile au ucis sute de milioane de animale, dar problemele continuă şi după stingerea  unora dintre focare. Animalele care au reuşit să se salveze pot muri acum de foame dacă nu sunt ajutate cu hrană.

Guvernul australian a decis să hrănească animalele afectate de incendiile de vegetație din sudul Australiei. Oficialii au aruncat peste 1.000 de kilograme de cartofi dulci și morcovi în zonele populate de animale, scrie CNN. „Aprovizionarea cu hrană este una dintre strategiile cheie pe care le desfășurăm pentru a contribui la supraviețuirea și recuperarea speciilor pe cale de dispariție”, a declarat un oficial referindu-se la o specie de marsupiale, asemănătoare cu cangurii, care trăiesc pe terenuri stâncoase.

Evaluările preliminare ale consecințelor incendiilor arată că habitatul mai multor populații importante de canguri a ars. Acestea reușesc să supraviețuiască incendiilor de vegetație, însă rămân cu resurse limitate de hrană. Acestea sunt cele mai ample operațiuni de aruncare de hranei care s-au făcut vreodată pentru aceste animale care au mai fost ajutate astfel şi cu alte ocazii.

Aproape jumătate de miliard de animale au fost afectate de incendiile din sudul Australiei, iar milioane dintre acestea ar fi murit, potrivit ecologișilor de la Universitatea din Sydney. Printre acestea se numără păsări, reptile, mamifere, inclusiv insecte și broaște, ceea ce înseamnă că adevăratul număr este mult mai mare.

Incendiile în Australia nu sunt o raritate vara, dar incendiile din acest an sunt printre cele mai grave din istoria înregistrării acestora, punând presiune asupra politicilor privind schimbările climatice.

Vizualizări: 1,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: