Vor avea târg modern în comună

Vești bune pentru producătorii și crescătorii de animale din comuna Căpreni. Autoritățile locale le garantează localnicilor că vor avea unde să-și vândă produsele, pentru că vechiul târg închis de ceva timp va fi amenajat corespunzător. Investiția va fi realizată cu bani de la bugetul local.

Târgul din comuna Căpreni se organiza în fiecare duminică, însă în ultimii ani acesta a funcționat sporadic. De când a apărut pesta porcină și acum coronavirusul, târgul a fost închis.

Autoritățile locale profită acum de situație pentru a-l amenaja corespunzător și pentru a-l relansa. ”Facem un târg al comunei chiar pe vechiul amplasament. O să aibă alei, mese, cabinet medical veterinar, va avea și apă curentă. Acesta mai funcționa când și când, dar de când cu pesta porcină s-a închis pentru animale și acum de tot”, a precizat Emil Cătănoiu, primarul din comuna Căpreni.

Valoarea investiției la acest târg săptămânal este de aproximativ 430.000 de lei și se va realiza cu bani de la bugetul local. Autoritățile locale au întâmpinat probleme pentru realizarea târgului. ”Aici oamenii vând tot ce au prin gospodărie, produse alimentare, animale și păsări de talie mică. Se organiza în fiecare duminică în satul Cornetu. Vreau să vă spun că nu am primit inițial aviz de la Direcția de Sănătate Publică să amenajăm aici târgul pentru că este aproape de locuințe. Am făcut un studiu și l-am înaintat la Institutul Național de Sănătate Publică de la Timișoara și am primit undă verde. Deci târgul se va face”, a mai spus primarul din Căpreni.

Vizualizări: 1,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: