Drumurile distruse de ploi vor fi pietruite

Drumurile din comuna gorjeană Bolboși sunt principala preocupare a autorităților locale. Pentru că acestea au fost distruse de ploi și bani pentru asfaltare nu există, s-a luat decizia pietruirii lor acolo unde sunt greu practicabile. Pentru un singur drum s-a găsit finanțare să fie asfaltat.

Autoritățile locale din comuna Bolboși au achiziționat cu bani de la bugetul local 800 de tone de piatră, care va fi pusă pe ulițele din localitate care au fost distruse de ploi. ”Am alocat de la bugetul local aproximativ 63.000 de lei și am achiziționat piatră și o s-o împrăștiem cu tractorul primăriei. Nu punem piatră peste tot pe ulițe, doar acolo unde sunt probleme și drumurile sunt greu practicabile. Am recurs la această soluție pe moment până când obținem finanțare ca să le asfaltăm. Nu puteam să le lăsăm așa, pentru că erau pline de gropi”, a precizat Gheorghe Bilea, primarul din Bolboși.

Prin AFIR, autoritățile locale au obținut finanțare pentru un drum care duce la un cătun mai îndepărtat. ”O să avem o asfaltare în satul Valea, mai exact un drum de 820 de metri spre cătunul Ulsoița. Nu este un drum pietruit, nu s-a investit nimic aici și vrem să punem oamenii de aici în siguranță pentru că sunt mai departe de centru. Valoarea investiției este de 700.000 de lei”, a mai spus Gheorghe Bilea.

Vizualizări: 826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: