Elevii stau acasă, școlile se extind și se modernizează

Pentru că s-au suspendat cursurile și elevii stau acasă, școlile din comuna Bolboși vor fi extinse și modernizate. Autoritățile locale au profitat de situație și nu au mai așteptat vacanța de vară, așa că au demarat lucrările. Vor fi amenajate și două terenuri de sport.

Cu finanțare de 900.000 de lei prin PNDL a intrat în extindere școala din satul Valea. Totodată unitatea de învățământ va fi și modernizată.

Același lucru se întâmplă și la școala din satul Bolboasa, cu un buget de 1.100.000. ”La școala din satul Valea este o investiție prin PNDL de 900.000 și constă în construirea a două săli de clasă, o cancelarie și un hol, iar o sală de clasă din școala veche am transformat-o în grupuri sanitare. Și la școala din Bolboasa o să avem o extindere și modernizare, investim tot prin PNDL 1.100.000 de lei, dar avem și cofinanțare de la bugetul local. Facem trei clase cu grupuri sanitare. La Bolboasa o să schimbăm și acoperișul, pentru că ploua în clase. La școala din Bălăcești două clase sunt în reparații”, a precizat Gheorghe Bilea, primarul din comuna Bolboși.

Autoritățile locale din comuna Bolboși investesc și in sport. ”O să amenajăm un teren de sport multifuncțional în satul Valea în valoare de 200.000 de lei. O să amenajăm și un teren sintetic la Bolboși, aici avem deja cimentul turnat și trebuie să mai punem covorul sintetic. Valoarea este de 180.000 de lei”, a mai spus primarul din Bolboși.

Vizualizări: 900

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: