Vrea să păstreze în comună românii reveniți din străinătate

Primarul din comuna gorjeană Plopșoru se bucură că revin românii acasă și le oferă facilități să se ocupe de agricultură. Grigorie Petre consideră că modernizând drumurile de exploatare agricolă va aduce acasă, să investească în agricultură, sătenii plecați în străinătate.

În acest moment, în comuna Plopșoru se lucrează la modernizarea drumurilor de exploatare agricolă, dar și la o parte din cele sătești.

Primarul din localitate speră ca în felul acesta să creeze condiții localnicilor să investească în agricultură. ”Toate drumurile de exploatare agricolă vor fi reabilitate. În felul acesta o să ușurăm accesul cetățenilor la proprietăți și pot cultiva terenul. Eu sper că această investiție este bine venită în comună și, în felul acesta, cei care sunt plecați în străinătate să vină acasă, dacă nu vin acum de frica coronavirusului, și cu banii câștigați acolo să își cumpere utilaje și să investească în agricultură. În felul acesta, vor fi acasă și la cum stă treaba acum produsele românești vor fi la mare căutare”, a precizat primarul Grigorie Petre.

Investiția este realizată cu fonduri obținute prin AFIR și PNDL. Aproximativ 13 kilometri de drumuri agricole vor fi modernizate. ”Drumurile agricole vor fi făcute din macadam și bitum. Pe acestea nu se pretează să punem asfalt pentru că terenul lucrează și asfaltul este greu de întreținut. În plus de asta costurile sunt la jumătate. Toate drumurile agricole, dar și sătești, vor fi reabilitate pentru că am făcut trei proiecte cu finanțare externă în acest sens”, a mai spus Grigorie Petre.

Vizualizări: 4,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: