Voyager, primul serial SF românesc cu Adi Nartea în rol principal

Primul serial SF românesc îl va avea ca protagonist pe actorul Adi Nartea. Este vorba de o serie de opt episoade care va putea fi urmărită în 2024 în România.


Un extraterestru decide să salveze un astronaut, nimeni altul decât Toma Dalea, al doilea român ajuns în spațiu după Dumitru Prunariu. Acțiunea are loc în universul primului serial SF românesc, intitulat „Voyager” și aflat în acest moment în plină producție. Filmările la primul episod, dintr-un total de opt, au fost deja finalizate în România, iar producătorii speră ca noua miniserie să poată fi urmărită din 2024 și în România, pe una din platformele de streaming. 

„Voyager” este realizat cu ajutorul noii tehnologii „LED walls”, care a revoluționat industria cinematografică în materie de efecte speciale și a fost folosită cu succes la producții SF celebre precum „The Mandalorian” sau „Obi-Wan Kenobi”. „Este o miniserie de 8 episoade. Durata fiecărui episod e în jur de 30 de minute”, a precizat pentru digi24.ro Ilinca Neagu, regizoare și scenaristă a producției „Voyager”.

Distribuția și echipa de filmare și producție sunt internaționale (filmul este, practic, o coproducție Belgia-România, regizoarea fiind stabilită de mai mulți ani în Belgia, iar dialogurile personajelor sunt în limba engleză). Doi actori români - Adrian Nartea și Ștefan Lupu - joacă în rolurile principale, ale astronautului, respectiv extraterestrului, iar acțiunea SF-ului se desfășoară, conform regizoarei, într-un „viitor nu foarte îndepărtat”, până în anul 2050”. 

În prezent, au fost încheiate filmările în România pentru primul episod al mini-seriei SF. 

Galerie foto


Vizualizări: 652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: