„Doru”, documentar despre un campion naţional din Târgu Jiu

Un proiect interesant a fost prezentat recent la Biblioteca Județeană „Christian Tell“. Un film documentar, care îl are ca protagonist pe boxerul junior Constantin Bobu, cunoscut sub numele „Doru“, dar şi pe antrenorul acestuia, Doruleţ Neamţu, a fost prezentat în premieră.

Doru, pe numele său Constantin Bobu, este protagonistul unui film documentar realizat de David Schultz, ca fiind un proiect pentru Universitatea de Arte Hyperion, a fost prezentat în premieră în week-end, la Biblioteca Județeană „Christian Tell“ din Târgu Jiu, difuzarea acestuia făcând parte din cadrul Festivalul de artă stradală „StradArt“.

Sportivul, care este acum campion naţional de box, a fost prezent la bibliotecă unde a văzut filmul pentru prima dată, fiind extrem de emoţionat. „Am avut emoții mari. Nici nu se compară cu cele de la un meci. Mi-a plăcut filmul. Îi datorez foarte mult domnului regizor. A fost un film foarte frumos“, a spus boxerul junior căruia i se spune acasă Doru, nume rămas de la unchiul său, care a decedat. Acesta dorise să îl înfieze când era mic, în familia sportivului fiind opt copii.

Sportivul cu dublă legitimare la CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii locuieşte acum într-o cameră de hotel pusă la dispoziţie de club dar cea mai mare dorinţă a sa este să aibă propria casă. „Toată familia mea locuiește în două camere. Îi mai ajut cu bani. Trăiesc greu. Tata primește un ajutor social, dar sunt puțini bani și mai merg să muncească. Mai spală covoare sau merg să tundă iarbă“, a povestit sportivul despre familia sa lipsită de posibilităţi materiale care locuieşte în cartierul Obreja.

Boxul l-a început de la vârsta de 10 ani, fiind adus la sport de fratele său mai mare. I-a plăcut foarte mult şi a continuat să practice acest sport cu antrenorul Doruleţ Neamţu de la CS Pandurii, reuşind recent să obţină două titluri de campion naţional și să se claseze pe locul 3 la turneul Internațional „Centura Moldovei“, care a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Un alt personaj al filmului este antrenorul sportivului, Doruleţ Neamțu, de la CS Pandurii, cel care este şi antrenor la lotul naţional de juniori. „Este un antrenor foarte bun. Pentru mine a fost mamă, tată, orice. M-a ajutat mereu. Venea la casă la mine și ne aducea un pachet. Mie îmi dădea și bani“, a povestit tânărul sportiv Doru despre antrenorul său care poartă acelaşi nume.

Galerie foto


Vizualizări: 839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: