Vrea ambulanţe 4x4 în Gorj

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj are zece autospeciale 4x4, care pot ajunge mai rapid în zonele montane în caz de urgenţă. Noul manager al instituţiei are în plan să mai cumpere încă trei. Mai bine de jumătate din urgenţele din judeţ vin din zonele montane, arată statisticile făcute de cei de la Ambulanţă. Acesta este motivul pentru care este nevoie de autospeciale mai performanțe.

 

În prezent, parcul auto al Ambulanţei Gorj numără peste 40 de autospeciale. Cea mai veche are 15 ani. „Avem 42 de ambulanţe la staţia centrală plus celelalte staţii din judeţ. Toate sunt funcţionale. 10 sunt 4x4. Cea mai veche este din 2007. E uşor învechit parcul auto. Cea mai nouă e din 2019”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Tătaru a mai adăugat că, în viitor, are în plan să mai cumpere încă trei ambulanţe 4x4. Sunt multe apelurile la 112 din zone montane din Gorj şi este nevoie de astfel de maşini care să ajungă cât mai rapid la cei care au nevoie de ajutor.

„Pentru anii următori, intenţionăm să achiziţionăm încă trei ambulanţe 4x4 pentru că, din cele 10, 3 sunt mai vechi şi trebuie înlocuite. Au o vârstă destul de apreciabilă. Am observat că judeţul Gorj are o preponderenţă de peste 60% în zona montană. Avem Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu, staţiunea Rânca, Tismana, Novaci, zone montane şi maşinile 4x4 sunt mai mult decât necesare”, a mai spus Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: