Vrea bani de la CE Oltenia pentru pământul rămas nemuncit

Un proprietar din comuna Bîlteni nu își poate munci pământul din cauza Complexului Energetic Oltenia. Bărbatul deține un teren de peste 3 mii de metri pătrați pe care compania minieră l-a ocupat cu diverse construcții și resturi de materiale.

Gorjeanul a dat societatea în judecată, arătând că terenul său este impropriu agriculturii. În 2018, judecătorii au obligat, definitiv, CE Oltenia să îndepărteze construcțiile și resturile de construcții de pe terenul în suprafață de 0,3306 hectare și să-l redea în circuitul agricol. Au mai fost acordate despăgubiri pentru lipsa de folosință a terenului pentru perioada 2014-2016.

Anii au trecut, iar compania nu și-a îndeplinit obligațiile. Proprietarul a fost nevoit să apeleze iarăși la instanță. De data aceasta, el a cerut suma de 3.000 de lei, contravaloarea producției de care a fost lipsit în perioada 2017-2019. La stabilirea prejudiciului, un expert agricol a ținut cont de calculele Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, privind producțiile medii obținute la culturile de grâu, porumb și pășune pe perioada 2017 - 2018.

Complexul Energetic Oltenia susține însă că suprafața în litigiu se află în afara perimetrului de licență al Carierei Peșteana Nord, nefiind vreo dovadă că respectivele construcții aparțin companiei.

Terenul este ocupat cu resturi de construcții, precum fose septice, fundații de beton, stâlpi electrici de joasă tensiune, stâlpi verticali, bolovani, resturi de materiale, toate acestea afectând productivitatea terenului și conducând la imposibilitatea efectuării de lucrări mecanice și manuale.

Curtea de Apel Craiova a respins, pe 2 martie, apelul CE Oltenia, obligând compania să acorde despăgubiri proprietarului din Bîlteni. Decizia instanței este definitivă.

Vizualizări: 6,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: