A făcut 6 copii ca să scape de pușcărie

O femeie din Gorj, condamnată la 10 ani de pușcărie, a reușit să scape de executarea pedepsei pentru că rămâne mereu gravidă. Tincuța Ion (Roman) a fost condamnată în 2009 pentru trafic de minori, prostituție, aderare la grup infracțional și proxenetism.

La fiecare doi ani, femeia aduce pe lume câte un copil, evident, ca să scape de pușcărie. Pe 13 februarie 2021, rovinăreanca a născut un băiețel perfect sănătos.

La două zile distanță, Tincuța a solicitat întreruperea executării pedepsei închisorii, până la împlinirea vârstei de 1 an a nou-născutului.

Femeia le-a spus judecătorilor că are în îngrijire 6 minori, cu vârste cuprinse între două săptămâni și 9 ani, iar la creșterea acestora este ajutată de cei doi copii majori și de sora sa. A susținut că sursele de venit sunt asigurate de tatăl acestora care este plecat la muncă în Anglia și care le trimite periodic sume de bani.

Tincuța face curățenie în câteva scări de bloc din oraș, pentru a mai aduce un ban în casă.

Instanța a reținut că femeia a mai beneficiat de întreruperea executării pedepsei ca urmare a sarcinilor și nașterilor succesive, perioadă în care a respectat obligațiile impuse și nu a săvârșit alte fapte de natură penală.

„Admite cererea de întreruperea executării pedepsei formulată de petenta condamnată Ion Tincuţa. Dispune întreruperea executării pedepsei de 10 ani închisoare aplicată petentei condamnate prin sentința (...) până când minorul Ion C.C. va împlini vârsta de 1 an, respectiv până la data de 13.02.2022”, a decis Tribunalul Gorj, pe 1 martie.

Conform legii, executarea pedepsei poate fi amânată în cazul femeilor atunci când o condamnată este gravidă sau are un copil mai mic de un an. În aceste cazuri, executarea pedepsei se amână până la încetarea cauzei care a determinat amânarea.

Așa se face că, din 2011, de când mandatul de arestare a fost pus în executare, Tincuța a reușit să evite încarcerarea. Femeia de 40 de ani nu a făcut niciun an de arest preventiv. S-a căsătorit cu șeful rețelei de prostituție și a făcut șase copii. Bărbatul ei și-a ispășit pedeapsa și a plecat la muncă în străinătate, pentru a putea întreține familia numeroasă.

Vizualizări: 4,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: