Vrea să-i cucerească pe gorjeni cu bere produsă în mănăstirile din Belgia

Berea belgiană, ciocolata cu şofran şi ceaiul verde belgian sunt cele mai noi produse lansate pe piaţa din Gorj de către Ciocolateria de la Crasna. Proprietara fabricii, Maria Carels, spune că sunt produse tradiţionale din Belgia, berea fiind dintre cele care încă se mai produc în mănăstirile belgiene.

Proprietarii fabricii de ciocolată de la Crasna, belgienii Marie Carels şi Boris Weyssow, au lansat deja pe piaţa din Gorj câteva produse originare din Belgia cu care speră să atragă cât mai mulţi gorjeni. Berea şi ceaiul verde belgian sunt la ora actuală foarte căutate. Asta pentru că berea este din cele care încă sunt produse tradiţional. „Sunt făcute în Belgia, 100% artizanale, în mănăstiri de la noi, este o tradiţie foarte veche, de acum 100-200 de ani. Sunt beri adevărare, nu industriale, cu drojdie din plante. Berile sunt foarte gustoase. În magazin, preţul variază în funcţie de alcoolemie, avem şi la 8, la 10 şi cea mai scumpă la 12 lei”, a mărturisit Marie Carels, proprietara fabricii de ciocolată de la Crasna.

Praline cu şofran

Cât despre pralinele cu şofran, sunt cele mai noi sortimente produse în fabrica de la Crasna. Extrem de gustoase şi rafinate, pralinele au început deja să fie în topul preferinţelor. „Este ceva rar, extrem de rafinate. Şofranul îl achiziţionăm de la un belgian care are un câmp al lui în Timişoara. La fel şi ceaiul verde, din Belgia l-am adus”, a mărturisit Marie Carels.  

Berea belgiană, vândută pe Insuliţă

În încercarea de a o face cât mai cunoscută în Târgu Jiu şi în Gorj, Marie Carels mărturiseşte că a vândut bere belgiană la Festivalul Berii de pe Insuliţă, unde a avut un stand. „Berile s-au vândut foarte bine pe insulă, dar nu toţi oamenii au făcut legătura cu magazinul. A fost a doua participare a noastră la târgul de pe insuliţă”, a mai spus Marie Carels care a ţinut să precizeze că între 8 şi 10 septembrie vor fi la zilele Băilor Herculane, iar în octombrie vor fi cu ciocolată la Craiova.

Vizualizări: 2,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: