Vrea să revoce viceprimarul

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, a pus pe ordinea de zi a ședinței de vineri, 27 septembrie, eliberarea din funcție a viceprimarului Gheorghe Stoenescu. Cei doi au făcut parte din același partid - PSD, dar Ciocea este în proces cu Partidul Social Democrat.

PSD vrea să se constate că Ciocea și-a pierdut calitatea de membru la finalul lui 2016, când a candidat independent la Senat, și să îl lase acesta fără postul de primar. În aceste condiții, viceprimarul Stoenescu i-ar prelua atribuțiile și ar deveni probabil candidatul partidului la viitoarele alegeri.

Un consilier local, Cornel Liviu Pătrulescu, a comentat situația pe pagina de socializare: “Se pare că motivarea domnului primar este că nu mai are bani (motiv de preșcolar) și vrea să facă economie la buget. Adevăratul motiv este dorința domnului Ciocea Ion de a bloca activitatea primăriei și de a își impune apoi omul('pe Dăncilă') în cazul în care pierde recursul de la Curtea de Apel Craiova în procesul cu PSD-ul, acțiune ce se va finaliza în maxim 3-4 săptămâni. Așa cum vă spuneam încă din 2016 în Bustuchin s-a dorit și s-au avut cetățenii comunei la dispoziția primăriei (a primarului) și nu o primărie la dispoziția cetățenilor, cum e normal și legal. Acum, tot mai mulți cetățeni îmi dau dreptate”.

Pentru revocarea viceprimarului ar fi nevoie de votul a nouă consilieri din 13. La Bustuchin sunt 10 consilieri de la PSD și câte unul de la PMP, PRU și M10. Este puțin probabil ca pesediștii să voteze proiectul lui Ciocea, deoarece riscă excluderea din partid. (A.A.)

Vizualizări: 1,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: