Vrei să concesionezi un loc de veci? Vezi ce trebuie să faci!

Târgujienii care vor să concesioneze un loc de veci în municipiul Târgu Jiu pot solicita acest lucru la societatea Edilitara, cea care administrează Cimitirul Municipal. Locul de veci poate fi obținut în trei situații, dacă există un deces în familie, dacă persoana pentru care se face solicitarea are peste 75 de ani sau dacă un membru al familiei suferă de o boală gravă. Concesiunea poate fi pe 7 sau pe 25 de ani.

Cimitirul Municipal din Târgu Jiu dispune de aproximativ 13 mii locuri de veci. Doar 1500 mai sunt libere, dar numai la Poarta 3. Autoritățile locale au început demersurile pentru extinderea cimitirului și astfel se vor înființa încă circa 6000 de locuri, dar abia în luna mai lucrările vor fi încheiate. Atunci vor fi disponibile locuri și în celelalte două zone ale cimitirului. Târgujienii care vor să concesioneze unul sau mai multe locuri de veci pot depune o solicitare în acest sens la sediul societății Edilitara din Târgu Jiu. Trebuie să prezinte o copie a cărții de identitate pentru persoana pentru care se solicită locul de veci. Dacă persoana respectivă are peste 75 de ani se repartizează automat un loc de veci. Dacă nu are această vârstă, dar suferă de o boală gravă care i-ar putea pune viața în pericol în orice moment, trebuie să prezinte documente medicale în acest sens. Locul de veci standard este de 1.25m/2.50m. Solicitările pentru concesionarea unui loc de veci sunt onorate în maximum 48 de ore, spun cei de la Edilitara. În cazul unui deces răspunsul este transmis în ziua depunerii solicitării.

Locurile de veci pot fi concesionate pe 7 ani sau pe 25 de ani. Pentru concesionarea pe 7 ani solicitantul trebuie să plătească o singură dată, atunci când încheie contractul, suma de 156 lei. În cazul în care solicitanții optează pentru o concesiune pe 25 de ani, tariful este de 558 lei, care se plătește tot într-o singură tranșă, deci nu anual, la semnarea contractului. Directorul Edilitara, Alexandru Zaharia, a spus că există și posibilitatea plății în tranșe. "Banii se plătesc la încheierea contractului. Am avut și am aprobat unde au fost situații mai dificile, la pensionari cu venituri mici și le-am acordat posibilitatea să plătească în 2, 3 sau 4 tranșe", a spus directorul Edilitara.

Pe lângă această taxă de concesiune, cei care dobândesc prin concesiune un loc de veci trebuie să achite 31.2 lei/an pentru întreținerea cimitirului. Edilitara realizează și gropi contra-cost, dar numai din cele simple, zidite cu cărămidă. Tariful este de 460 lei pentru o groapă standard. Cei care doresc să construiască cavouri cu o înălțime de peste 0.90 m trebuie să ia și o autorizaţie de construire de la primărie, iar lista cu firmele care fac astfel de construcţii poate fi consultată la avizierul capelei.

Vizualizări: 2,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: