Vreme rece duminică

Vremea va deveni deosebit de rece duminică, pentru această perioadă, valorile termice fiind semnificativ mai scăzute față de ziua anterioară îndeosebi în centru, sud și est.

În aceste regiuni cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului. La munte vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă. În Transilvania și în zona deluroasă a Moldovei precipitațiile vor fi mixte.

Cantitățile de precipitații vor depăși pe alocuri 25-30 l/mp, în special în sud-est, unde vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și posibil grindină.  

Vântul va avea intensificări în toată țara, până marți, cu viteze în general de 45-55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.

Vizualizări: 402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: