Weber (PSD) şi Vîlceanu (PNL) nu cred că pică guvernul

Coaliţia PSD-ALDE a rămas fără majoritate după ce partidul lui Victor Ponta a mai luat patru parlamentari social-democraţi. Cu toate acestea, nici deputatul PSD Gorj Mihai Weber, nici deputatul liberal Dan Vîlceanu nu se aşteaptă la o cădere a guvernului. 10 decembrie ar putea fi ziua în care va fi depusă o moţiune de cenzură.

Deputatul PSD Mihai Weber spune că nu există riscul căderii guvernului. „Ca să treacă o moţiune de cenzură, opoziţia are nevoie de 60 de voturi, nu de trei-patru voturi. Se fac calcule, dar rezultatul nu este cel pe care şi-l doresc unii. Trebuie să avem un guvern stabil, mai ales că se apropie data de 1 ianuarie când vom prelua preşedinţia Consiliului Europei şi cred că nimeni nu îşi doreşte instabilitate acum”, a spus Mihai Weber la Radio Infinit.

Liberalul Dan Vîlceanu crede şi el că guvernul va rămâne în funcţie. „Eu mi-aş fi dorit să nu existe un asemenea guvern, dar este clar că acest guvern va exista atâta vreme cât Liviu Dragnea va avea putere de decizie în PSD. O plecare a Vioricăi Dăncilă ar însemna eşecul politic al lui Liviu Dragnea. Este exclus, cel puţin la ce se vede acum dinspre PSD, ca acest guvern să cadă”, a spus Vîlceanu la postul de radio.

Liderul PNL Ludovic Orban spunea zilele trecute că sunt negocieri intense pentru a obţine voturile necesare. „Nădăjduim că de data asta UDMR va ţine cont de voinţa populaţiei maghiare. Aceleaşi aşteptări le avem şi de la ALDE, chiar dacă aşteptările de la domnul Tăriceanu sunt foarte mici. Din păcate, de câţiva ani, Tăriceanu este pe post de Guţă Tătărăscu şi este mai zelos în susţinerea ticăloşiilor iniţiate de Dragnea decât mulţi pesedişti. Putem să luăm voturi şi din zona ALDE”, a afirmat Orban.

Vizualizări: 779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: