Veste bună pentru salariații CE Oltenia

Avizele pentru încadrarea în condiții deosebite de muncă pentru salariații Complexului Energetic Oltenia au fost prelungite până în 2021, anunță deputatul PNL Dan Vîlceanu. "Acest lucru a fost posibil printr-un amendament formulat, astăzi, de deputații din Comisia de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, din care fac și eu parte. După cum știți, Guvernul a dat o ordonanță de urgență, după mari presiuni și tensiuni, prin care a prelungit avizele de încadrare în condiții de muncă deosebite până în 2019. Nu se schimbă nimic până în 2019, pentru că în cariere condițiile de lucru sunt foarte grele. Le-am spus colegilor din comisie că în cariere condițiile de muncă pot fi îmbunătățite, dar nu normalizate", a explicat Vîlceanu.

Deputatul liberal depusese o inițiativă legislativă, prin care propunea prelungirea din trei în trei ani a acestor avize, înainte de ordonanța dată de guvern. "Mă bucur că, până la urmă, după luni de presiuni, PSD-ALDE a înțeles importanța acestei modificări. Mai departe, voi atrage atenția asupra lipsei infrastructurii, echipamentelor de lucru, materialor de lucru necesare pentru desfășurarea activității într-un loc de muncă unde minerii și energeticienii să se simtă în siguranță", a mai spus președintele PNL Gorj.

Circa 8.000 din cei 13.000 de salariați ai CE Oltenia sunt încadrați în condiții deosebite de muncă, ceea ce permite pensionarea mai devreme a acestora. Sindicatele și administrația fac demersuri pentru ca și salariații din termocentralele din Turceni și Craiova să recapete acest drept pe care l-au avut în trecut. (A.A.)
 

Vizualizări: 6,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: