Weber: Intrăm la guvernare, dar cu anumite condiții

Negocierile între PSD și PNL privind formarea unui nou guvern sunt în toi, dar există și condiții. Discuțiile ar mai putea dura încă două săptămâni, cel mai probabil de la 1 Decembrie vom avea un guvern cu drepturi depline. Deputatul de Gorj, social-democratul Mihai Weber, spune că partidul din care face parte nu va accepta orice, considerând anormal faptul că liberalii vor postul de premier, dar și pe cel al ministrului de Finanțe.

”Nu noi suntem vinovați pentru ceea ce se întâmplă acum în România. Guvernarea de dreapta arătat că atât poate. Putem să venim la guvernare doar în anumite condiții. Ne dorim să obținem acele ministere care să îți ofere siguranța că programul pe care Partidul Social Democrat îl are o să fie pus în aplicare. Altfel, situația se complică. Vom intra în discuții în momentul în care se va face o împărțire. Avem anumite condiții peste care nu putem să trecem. Dacă vor accepta partenerii condițiile impuse, vom face pasul următor”, a spus Mihai Weber, la Radio Infinit.

De asemenea, parlamentarul a mai declarat că nu își dorește imixtiuni politice la CE Oltenia. ”Trebuiau să își asume toți responsabilitatea la CE Oltenia. Vorbim despre o unitate economică vitală pentru Gorj și atunci factorul politic nici nu trebuia să aibă implicare. Imixtiunea politică nu își are rostul. Dacă nu există un sprijin real, toți au de suferit, nu doar clasa politică. Eu sper ca abordările din trecut privind această companie să nu se mai întâmple. Vorbim despre un plan de mai bine de 2 ani, am avut mai multe promisiuni, dar lucrurile nici acum nu sunt rezolvate”, a mai spus Weber.  

Vizualizări: 916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: