Controale în școli

Ministrul Educației a ordonat „controale fără precedent” în școli, pentru a verifica fie rata de vaccinare raportată, mai ales acolo unde au fost creșteri spectaculoase, dar și situațiile în care unitățile au solicitat să înceapă școala online, deși au rata de vaccinare mai mare de 60%.

„Niciodată nu am mai semnat 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României. Azi (luni - n.r.) am făcut acest lucru, tematica de control fiind în primul rând respectarea condițiilor de protecție sanitară în școli și grădinițe, pentru că eforturile pe care le facem pentru a păstra școlile și grădinițele deschise trebuie să fie dublat de înțelegerea și cooperarea fiecărui elev, profesor, fiecărui angajat. Și vom face acest lucru”, a declarat Cîmpeanu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Luni, după vacanța forțată de două săptămâni, 87 de școli din Gorj au reluat cursurile cu prezență fizică, iar restul de 25 fac cursuri online.

Ministrul își schimbă măsurile de la o zi la alta, iar acum se gândește ca școala să înceapă totuși în localitățile cu incidență mică de infectare, chiar dacă profesorii nu sunt vaccinați.

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: