Weber spune că s-a văzut valoarea lui Călinoiu. Nu îl vrea şef în PSD!

Deputatul PSD Mihai Weber susţine că mai mult de jumătate din liderii organizaţiei Gorj nu susţin revenirea lui Ion Călinoiu în PSD. Weber a spus că problema este una fierbinte pentru partid şi nu crede că organizaţia are acum nevoie de tulburări. Acesta adaugă că valoarea lui Călinoiu s-a văzut în 2016, când a luat ca independent două mii şi ceva de voturi.

Mihai Weber susţine că a contactat o mare parte din liderii de organizaţii, pentru a le afla părerea în legătură cu primirea lui Ion Călinoiu în partid. „Mai mult de jumătate din cei cu care am discutat au fost pentru a nu tulbura apele. Oamenii apreciază tot ceea ce a făcut orice membru de partid, dar au fost extrem de sinceri, în sensul că s-au cam aşezat apele în anumite zone şi nu are rost să producem turbulenţe”, a spus deputatul PSD.

Weber spune că mai mulţi pesedişti se aşteaptă ca Ion Călinoiu să se uite urât la primarii care nu l-au ajutat în campania electorală din 2016. „Unii se gândesc că vine să plătească anumite poliţe, alţii zic să vină. Părerile sunt foarte împărţite, de asta e greu să iei o decizie. Este un subiect fierbinte pentru organizaţie, decizia nu trebuie luată cu sufletul. Este o decizie politică şi trebuie să avem grijă să nu producem nemulţumiri în organizaţie”, a spus Weber.

Valoarea lui Călinoiu...

Deputatul Mihai Weber a făcut referiri şi cu privire la valoarea electorală a lui Ion Călinoiu, care nu ar fi pe măsura funcţiilor pe care le-a avut. „Domnul Călinoiu a avut două mii şi ceva de voturi, iar domnul Ciocea opt mii şi ceva de voturi. Asta spune ceva despre valoarea fiecăruia”, a spus Weber.

Deputatul PSD susţine că nu se opune revenirii lui Ion Călinoiu în partid, dacă se respectă statutul, dar în niciun caz nu se pune problema ca acesta să primească o funcţie de conducere. „În momentul de faţă domnul Călinoiu nu este membru de partid. Domnul Călinoiu a ales un drum care a fost contrar direcţiei date de PSD, alegând să candideze independent la alegerile parlamentare. Eu nu mă opun revenirii, dar fiecare trebuie să urmeze paşii statutari. PSD este un partid iertător, domnul Călinoiu a fost susţinut pentru o funcţie. Acum însă trebuie să vedem care este părerea liderilor din teritoriu, i-am sunat pe cei mai mulţi. Răspunsurile au fost unele extreme, de la categoric nu, până la răspunsuri de indiferenţă. Cei mai mulţi au spus că poate să intre în partid într-un mod statutar, nu pe funcţie de la început. Trei luni de la adeziune nu poate ocupa funcţie de conducere, potrivit statutului”, a precizat Weber.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, susţine că Liviu Dragnea şi-a dat deja acordul pentru reprimirea lui Ion Călinoiu în partid.

Vizualizări: 1,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: